Frissen Fejérből

2022.12.11. 13:25

Feldíszítették Pázmánd karácsonyfáját

Ahány pázmándi lakos látogatott el vasárnap délelőtt, a falu önkormányzata előtt felállított fenyőfájához, annyi színes dísz és figura került fel az ágakra.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

A délelőtti mise után úgy szervezték a programot a faluban, hogy ha sokan együtt vannak egyébként is, akkor a templomi vasárnapi mise után, és az adventi harmadik gyertya meggyújtásakor még maradjanak együtt az emberek. Idősebbek, fiatalok, gyermekek, lányok, asszonyok, férfiak közösen elsétáltak az önkormányzathoz, ahol a több méteres fa állt. Mindenki kezéből két-három csillogó dísz, egy- egy gömb, vagy színes, érdekes, különleges ünnepi figura került az ágakra. Gyorsan szépült az eddig magányosan álló fa, így lett belőle a karácsonyt, a szeretet is jelképző fenyő. Aki erre jár  a következő napokban, és persze karácsonykor is, immáron nem csak a szépet, és a csodát láthatja majd, hanem érezheti azt is, hogy ez az összetartozást is jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában