Frissen Fejérből

2022.11.06. 13:15

Nagy sikert aratott a hanglemezbörze a Köfém Művelődési Házban (videó)

Elégedett arccal léptek ki az emberek vasárnap délelőtt a Köfém Művelődési Ház ajtaján. Kezükben nagy, négyzet formájú szatyrot cipeltek – nem véletlenül. Az első hanglemezbörze remek szerzeményeivel távozhatott az, aki ellátogatott a rendezvényre.

S. Töttő Rita

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Elképesztő érdeklődés övezte az első székesfehérvári hanglemezbörzét, melyre november 6-án, a Köfém Művelődési Házban kerülhetett sor. Ebből is látszik: a cd-k és bakelitlemezek világa nem lefutott ügy, vagy ha kicsit mégis, akkor is igen sokan ragaszkodnak még ehhez a világhoz. Merthogy ezek a tárgyak nem egyszerű hanghordozók.

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap 

 A 80-as, 90-es évek hangulatát idéző lemezek ugyanis nem csak a rajtuk lévő zenék miatt hozhatnak elő nosztalgikus érzéseket az emberből. Akik bakeliten vagy cd-n hallgattak zenét, egy még élhető, emberi léptékű, az analóg és digitális világ határán élhették fiatalságukat. S ettől nehéz elszakadni.

Nem is szólva arról, hogy noha más volt a hangzás, a minőség ezekkel a hanghordozókkal, mint manapság, mégis megvolt a maga bája, amikor valaki felrakott egy lemezt, benyomott egy cd-t a lejátszóba. 

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap 

Ezt a hangulatot keresték rengetegen a fehérvári börzén is: szemezgettek, emlékeztek, keresték a kedvenc zenéket a látogatók. Volt itt minden: jazz, rock, hardcore és persze funky és pop is, minden standon kikandikáltak a nagy előadók nevei a szépen rakott sorok között. Ahogy a világhíres, úgy a magyar előadók közül is ott voltak a legnagyobbak, kiknek ritka és népszerű albumait vadászták a gyűjtők. Tehették ezt először, de reméljük, nem utoljára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában