A hét négy napján látogatható

2022.11.02. 12:00

Mikulásház nyílt Ráckeresztúron

Több különleges eseménynek lehettek tanúi a ráckeresztúriak október végén. Az egyik a helyi Mikulásház megnyitója volt.

Gajdó Ágnes

Fotó: Gajdó Ágnes

A takaros, szépen feldíszített házikó a József Attila utcában található, a Radócz család portáján. A megnyitón Radócz Barna ötletgazda köszönetet mondott Herkli Istvánné Marikának és unokáinak, Purnhauser Dorottyának és Leának, akik a ház feldíszítését magukra vállalták. Szinte minden tárgy a fenntartható fejlődés jegyében készült. Marika például a saját háza kertjében állt kiszáradt fenyő törzséből fabrikálta a Mikulás szánját húzó rénszarvasokat. Dorka és Lea a fenyőfa és más karácsonyi életkép festésében és a kiscsizmák megalkotásában segédkezett. Dorka ráadásul megrajzolta a szarvasok agancsát, Lea pedig a díszítőelemül kiállított csomagok szalagját kötözte. Barna anyukája, Etus manókat horgolt, de több magánszemélytől is érkezett felajánlás. A házikóba került egy piros textilanyaggal bevont fotel is, ahol a látogatók fotózkodhatnak. 

Forrás: Gajdó Ágnes

Bent barátságos fahéjillatot szimatolhat, aki éppen nem az őszi-téli náthával küszködik, és kellemes, karácsonyi hangulatot árasztó zenéket is hallgathat. A festett „kandallóban” tűz lángol, az egyik sarokban ízlésesen földíszített karácsonyfa áll. Bár még novembert mutat a naptár, de lassan elkezdődhetnek az ünnepi előkészületek, a Mikulásház a hét négy napján várja az érdeklődőket: hétfőn, kedden, csütörtökön 16 és 19 óra között, szerdán pedig 14-től 17 óráig. A pontos cím: Ráckeresztúr, József Attila utca 14. Az biztos, hogy a többéves hagyományra visszatekintő, az önkormányzat által támogatott „Házhoz megy a Mikulás” akció idén innen, a Mikulásháztól indul majd. A szokásos módon két piros kisbusszal szállítja a nagyszakállú az ajándékokat több mint hatvan családhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában