Frissen Fejérből

2022.07.07. 15:07

Alkotni vágyó gyermekek töltötték meg élettel a Kézművesek Házát (videó)

A nyár a gyermekek kedvenc évszaka, hiszen a hosszú tanítási év fáradalmait ilyenkor tudják kipihenni, és ekkor élvezhetik az önfeledt gyermekkor boldog pillanatait is. A szülők oldaláról már egy kicsit nehezebb a helyzet, hiszen egyik munkahelyen sem garantál két és fél hónapnyi szünidőt. A gyermek elhelyezéséről, biztonságáról és boldogságáról azonban gondoskodni kell ezen időszakban is.

Bagotai Zsanett

Érdeklődő szempárok figyelik a mesteremberek minden mozdulatát

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szerencsére a koronavírus-járvány már nem árnyékolja be a nyári táborok megszervezését, Fehérváron pedig lehetőségek tárháza nyílik, ha táborokról van szó, így biztosan mindenki megtalálja a számára legjobb helyet, ahol igazán jól érezheti magát. 

Azon gyermekek számára, akik szeretnek leülni, és alkotni valamit, amit aztán később büszkén mutathatnak meg szüleiknek, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett Gyermekműhely tábor remek lehetőség. Az első turnus tagjai már átélhették a szövés, fonás, fafaragás, kovácsolás élményét, hiszen július 4-8-ig várták a lelkes alkotni vágyókat a Rác utcában. 

Tóthné Albrecht Anikó táborvezető, lapunk kérdésere elmondta, hogy visszajáró táborozók is vannak minden évben, így sok az ismerős arc. 

-A gyerekek nagyon ügyesek, aktívak és mindig jól érzik magukat itt. Nyolctól tizenhat éves korig vannak most nálunk, de remek kis csapat állt össze ezen a héten, hamar összecsiszolódott a társaság. Sokféle tevékenységet folytatunk, velem például mindennap varrnak. De mindig érkeznek kézművestársak, akik a különböző szakmák rejtelmeibe avatják be a gyermekeket. Hétfőn fafaragás volt a program, kedden kosárfonás, szerdán üvegékszerkészítés, az utolsó két napon pedig nemezelés van terítéken. 

Munkából nincs hiány, így az asztalok roskadásig vannak szebbnél-szebb alkotásokkal, amelyet az utolsó napon, azaz pénteken vihetnek haza a lelkes táborozók, akik csillogó szemmel ülték körbe az asztalt, és merültek el mélyen az éppen aktuális feladatban. Van olyan gyerkőc, aki haza sem akar menni, de egy biztos, mindenki remekül érzi magát a Rác utcában. A következő tábor, pedig augusztus 22-26-ig várja majd az alkotni vágyó gyermekeket. 

A felnőtteknek sem kell aggódni, hiszen számukra is készülnek izgalmas táborokkal, amelyek a következő három hétben töltik meg élettel a Kézművesek Házát. Megrendezésre kerül többek között az asszonyműhely tábor, fafaragó tábor, üvegékszerkészítő tábor, valamint a gyöngyfűzés szerelmeseinek is kedveskednek majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában