Idén 40 nyugdíjas hölgy vonult a zsűri elé

2022.07.24. 12:56

Anna-bál Fehérváron – megválasztották a Szépkorúak Szépét

Határtalan jókedv, zene, tánc és csodálatos báli ruhák – a rekkenő hőség ellenére is kiemelkedő sikerrel zajlott az idei székesfehérvári Anna-bál, melyen idén is megválasztották a Szépkorúak Szépét.

Héjj Vivien

A második udvarhölgy Rakk Ambrusné Éva (balról), a Szépkorúak Szépe cím, s egyúttal az Anna-bál szépe Pál Lászlóné Bürger Éva, az első udvarhölgy Ekésiné Winkler Veronika

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Nagykorúságát ünnepelte szombat délután a Nem csak a 20 éveseké a világ Nyugdíjasklub által szervezett székesfehérvári Anna-bál. Az esemény idén is telt házas volt, a Felsővárosi Közösségi Házba a nyugdíjas klub tagjaink kívül is várták a vendégeket, mindenkit szeretettel láttak, aki nyitott a a közös mulatozásra, nosztalgiázásra.

Az estébe nyúló mulatság csúcspontja természetesen a bálszépe-választás volt, hiszen nincs Anna-bál bálkirálynő és udvarhölgyek nélkül. A résztvevő hölgyek és asszonyok idén is elővették legszebb ruhakölteményeiket, s olykor sminkkel is kiegészített, gondosan elkészített frizurával vonultak a zsűri és a jelenlévők elé, hogy megmutassák, méltóak a legszebb hölgynek járó koronára.

Forrás: Fehér Gábor / FMH

A háromfős zsűri ezúttal sem volt könnyű helyzetben, hiszen a versenyzők pozitív kisugárzásukkal, kincset érő mosolyukkal egytől-egyik elvarázsolták az ítészeket. S habár a színpadra szólításkor a győztesek nevei nem derültek ki – csupán sorszámokat hallhattak a jelenlévők – írásunkból megtudhatják, kik voltak idén a legszebbek. A 2022. évi Anna-bál harmadik helyezettje – a második udvarhölgy – Rakk Ambrusné Éva lett. Második helyen végzett, s az első udvarhölgynek járó koronát viselhette Ekésiné Winkler Veronika. A Szépkorúak Szépe címet, s egyúttal az Anna-bál szépének járó elismerést Pál Lászlóné Bürger Éva érdemelte ki.

– Most voltam első alkalommal jelölt, igazából szórakozni jöttem, a bál közösségépítő ereje vonzott ide. Azt vallom, hogy éljünk aktív nyugdíjas életet, mert amíg az agyunkat műveljük, addig az Alzheimer távol marad. Nagyon meglepődtem, hogy úgy döntött a zsűri, első helyezést érdemlek – mondta az eredmény kihirdetése után az Anna-bál legszebbjének választott hölgy.

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Bognár Mária, a nyugdíjasklub vezetője elmondta, a hölgyek nagyon kedvelik az immár 18. alkalommal megrendezett versenyt, mindig feszültséggel teli izgalom övezi a zsűri döntését. A program elmaradhatatlan része a zene és a tánc, s a nagy meleg ellenére is örömmel perdültek a tánctérre az Anna-bál résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában