A huszonötödik

2022.04.10. 07:45

Folyatódik a mezőfalvi Kovács István jubileumi Nyuszifutása

Húzd fel a nyúlcipőt az egészségedért! – a mezőfalvi Kovács István ezzel a szlogennel hívta, hívja a gyerekeket hagyományos tavaszi akciójára, a huszonötödik Nyuszifutásra.

V. Varga József

Fuss, kocogj együtt a nyuszival!

Forrás: Kovács István-archív

Az óvodás, iskolás gyerekek a mozgás öröméért együtt futhatnak, kocoghatnak a nyuszival, a természetvédelem jegyében fát, cserjét, virágot ültethetnek, az egészséges táplálkozást népszerűsítve pedig zöldséget-gyümölcsöt fogyaszthatnak. A futónagykövet a pekingi olimpiai fáklyát is magával vitte, viszi az eseményekre.

 

A jubileumi Nyuszifutás március 21-én Dunaújvárosban, a Petőfi általános iskolában startolt. A mezőfalvi hosszútávfutó a többi között megfordult Martonvásáron, Kulcsban, Sárszentágotán, Válon, Kislángon, Sárbogárdon és Székesfehérváron, a héten pedig Gyúrón, Tordason, Kisapostagon, Tácon és Sukorón járt. Programjában április 11-én Csór, 12-én Mezőszentgyörgy és Enying, 13-án Sárosd és Pusztaszabolcs, 14-én Szabadegyháza következik. Húsvét után április 21-én Ercsiben és Rácalmáson, 22-én Pákozdon és 25-én Adonyban folytatódik a negyedszázados „nagy futás”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában