Újra egymásra találtak

2022.04.09. 07:02

Égszínkék ismerkedés - Harmadszor találkoztak a Csókakői Autifarm és a Székesfehérvári Autiklub fiataljai

Autista fiatalok fogadtak hasonló problémákkal küzdőket, akik Csókakőről érkeztek. A vidám délutánon a zene és az ének volt a főszereplő.

Palocsai Jenő

Ha Kaifis Szabolcs gyógypedagógus belép az ajtón, az ének és a zene garantált

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Harmadik alkalommal találkoztak a Csókakői Autifarm és a Székesfehérvári Autiklub fiataljai. Ezúttal a vár alatti településről indult el egy 6 fős delegáció, hogy eleget tegyenek a régóta jól működő klub meghívásának.

 

A Székesfehérvári Auti­klub a Prohászka Ottokár úton működik, a Fehérvár Tra­­vel­nek köszönhetően a cég régi irodájában. Jelenleg 15 fő jár oda heti egyszer, de szeretnék naponta 8 órán át fejleszteni a fiatalokat. A klub vezetőjétől kérdeztük, hogy miért is fontosak ezek a találkozók. Plánki Krisztina elmondta:

 

– A Covid miatt a korábban kialakult kapcsolat egy kicsit megszakadt, ám a mi fiataljaink nagyon jól emlékeztek a három évvel ezelőtti látogatásra, és nagy örömmel látjuk, hogy a csókakőiek is emlékeznek ránk. Fontosnak tartjuk ezeket a találkozókat, ugyanis az autista fiataloknak nincs lehetőségük közösségi életre, ismerkedésre, és mi ehhez szeretnénk lehetőséget biztosítani.

 

Az újra egymásra talált csapatok elvegyültek, beszélgettek, pogácsáztak, és közben megnézték a nemrégiben kialakított tornaszobát is. A program elmaradhatatlan része volt természetesen a zene és az ének, és a nap végén az Autiklub tagjai saját készítésű ajándékokkal indították útnak a vendégeket. Búcsú közben abban is megegyeztek, hogy lesz folytatása a kapcsolatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában