Frissen Fejérből

2021.07.20. 12:00

Papír-újrahasznosítás a kreatív ökonapon

Különleges papír-újrahasznosítási napot rendez július 24-én a most már új szervezeti formában működő ökotudatos Fejér megyei szervezet, a Zöldellő Egyesület. Lesz könyvvásár, kreatív kézműveskedés, interaktív előadás, egyszóval minden, ami a papír téma köré csoportosítható.

S. Töttő Rita

Papír, kreatívan

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Zöldellő Sárrét nevű tematikus ökocsoport június végén megtartotta első közgyűlését. A szervezet tehát mostantól egyesületként működik tovább. Programjaik továbbra is rendszeresek és a környezettudatosság témája köré csoportosulnak. Így például július 24-én délelőtt Úrhidán, az Arany János utcai Szabadidőparkban szerveznek programot azoknak, akik szeretnek együtt lenni, kreatívkodni és sok érdekes infót megtudni a papír újrahasználatáról.

Papír, kreatívan
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A tervek szerint lesz mindenféle kézműves tevékenység, ingyenes workshop szakemberekkel, többek között papírmerítés, papírfonás, könyvszoborkészítés. Terveznek könyv- és papírgyűjtést, könyvvásárt, továbbá egy interaktív előadást a papír útjáról. A résztvevőktől egyet kérnek: hozzanak magukkal számukra feleslegessé vált könyveket, mert a rendezvény utáni hetekben terveznek berendezni egy úrhidai könyves buszmegállót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában