Frissen Fejérből

2021.07.24. 18:51

Középpontban a papír Úrhidán

Kreatív délelőtt a papír körül! – a két hopmester, Gabriella és Tímea ezzel fogad szombaton a szabadidőparkban. A kulcsszó pedig az „újra” – azaz papír-re-forma. Mondhatnánk: papírforma – az előzetes esélyeknek megfelelően…

V. Varga József

Papírprés, segítséggel – Vincze Mátyás (b) és a papírmerítés fortélyai

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Kicsit bővebben, miről is van szó – jegyzem meg, de a hölgyeket nem kell győzködni, mondják sorra. – A középpontban ma a papír áll! A számos workshop, a könyv- és papírgyűjtés (az úrhidai könyves buszmegálló megteremtéséhez), a könyvcserebere, a sok-sok információ és a kreatív, alkotó együttlét.

Papírkutya – úrhidai módra: Annabella és Kamilla (j)
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A két fő szervező csapatot, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökséget Baráth Gabriella, a Zöldellő Sárrét Egyesületet Kecskés Tímea mutatja be.

– A projektünk (2Lifes) – az újrahasználat, mint hulladékcsökkentési mód előmozdítása által – hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz, a foglalkoztatás növeléséhez és a szolidaritáshoz – mondja Gabriella.

Papírprés, segítséggel – Vincze Mátyás (b) és a papírmerítés fortélyai
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Küldetésünknek tekintjük megteremteni és hosszú távon életben tartani térségünkben a környezettudatos, fenntartható, élhető települések közösségét – így Tímea.

A 7 éves Annabella kutyát fon… Igen, fonni is lehet kutyust, papírból – tudjuk meg a magyaralmási Tóth Árpádné Kamillától (alias: Ca Mom Ille). Még szemet is ragasztanak rá, a kimeríthetetlen gombos dobozból válogatva, és mágnest, hogy a fruska, ha akarja, a hűtőre biggyessze.

 

A pavilon és a sátor árnyékában kézművesek szorgoskodnak, mutatják a fortélyokat az érdeklődő kicsiknek és nagyoknak. A bemutatókat a gyerekek alkotásai ellenpontozzák.

Csak kapkodjuk a fejünket, mi minden van itt! Kalligráfia, könyvjelzőkészítés, könyvkötés, könyvmentés, könyvszobrászat, papírfonás, papírgyöngyfűzés, papírmerítés és papírtekercselés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában