Frissen Fejérből

2021.06.14. 07:20

Kilenc hónap után ismét elindultak a nordic walking túrák Lajoskomáromban

Kilenc hónap. Ennyit kellett várniuk a nordic walking kedvelőinek arra, hogy újra szervezetten botot foghassanak a kezükbe.

Szanyi-Nagy Judit

A Béka-tó idén sem maradt ki mint a túra egyik állomása Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Szervezetten, kulcsszó ez, hiszen Galambos László és felesége, Betti a hátrahagyott hónapokban – mint tudjuk, nemcsak az időjárás, de a pandémia miatt is – elsősorban online voltak elérhetők. S noha örömmel konstatálták, hogy akár húszan is „megjelentek” egy-egy ilyen alkalmon, sokakat éppen az tántorított el a digitális tornától, mozgástól, hogy nincsen olyan ember, aki fizikailag, élőben ellenőrizni tudja a mozdulatok pontosságát, szakszerűségét.

Ezért is volt még örömtelibb a tudat, hogy hamarosan megszervezhetik az első közös nordic walking túrát, amelyre végül június 12-én, szombaton került sor. Szezonnyitó – mosolyognak –, így nevezik, annak ellenére, hogy már javában tart a túrás idő. Mégis: ahogyan az lenni szokott, Lajoskomáromban, a gesztenyefák hűs árnyékában és a Béka-tó közelségében nyitották meg az idei évadot. Közösen.

A Béka-tó idén sem maradt ki mint a túra egyik állomása Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Ezúttal is több tízen döntöttek úgy, hogy csoportosan vágnak neki a botos túrának – a Smowey nevű fitnesz- és terápiás eszközt most otthon hagyták a szervezők –, könnyebb változatban. Vagyis, mint azt a Magyar Nordic Walking Országos Sportszövetség alapítóitól megtudtuk, nyitányként egy könnyebb, rövidebb útvonalat jelöltek ki a résztvevőknek. Ennek két oka volt: az egyik, hogy az otthon töltött idő alatt a sport, a testmozgás mellőzésével többek állóképessége csökkent, a másik pedig, hogy egy új útvonalat avattak az elmúlt esztendőben, amely „bejáratásért” kiáltott.

A jelenlévő lajoskomáromiak mellett Balafonföldvárról, Szántódról, Balatonboglárról és a megyei Jenőből is érkeztek túrázók. Tekintettel az előzményekre, idén nem adtak át elismeréseket, titulusokat, hiszen nem voltak szervezett túrák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában