Koronavírus Fejérben

2021.05.11. 16:33

Jó hír, alacsony a koronavírus örökítőanyagának mennyisége Székesfehérváron

A 18. héten a szennyvízminták többségét mérsékelt, az előző héthez képest enyhén csökkenő koronavírus koncentráció jellemzi.

Feol.hu

Nagykanizsa, 2020. május 22. Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ asszisztense a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttmûködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekbõl. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legújabb tájékoztatása alapján a legtöbb vizsgált település szennyvizét stagnáló tendenciát mutat, emelkedés csak az öt Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintájában mérhető, 4 városban pedig csökkenés tapasztalható (Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya).

Fotó: nnk.gov.hu

A járvány további alakulását erősen befolyásolja a lakosság tudatossága, a járványügyi megelőző szabályok pontos betartása és a védőoltás minél nagyobb számú felvétele. Aki eddig még nem tette, éljen a védőoltás lehetőségével!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában