Szponzorált tartalom

2021.03.23. 12:52

Mobil alkalmazások, melyekkel könnyen megy a számlabefizetés

Számlák. Mindennapjaink részét képezik, és ha szeretnénk, akkor sem maradhat el azok befizetése. Nem csak a villanyszámla vagy a televíziós előfizetési szolgáltatások esetében találkozhatunk hónapról hónapra a csekkekkel, hanem a mobiltelefonnal összefüggésben is. A szolgáltatások minden korábbinál szélesebb kínálatban elérhetőek a mobilcégeknél, a jól működő rendszereknek köszönhetően azonban már nem kell sorban állni a postán a számla ellenértékének rendezéséhez.

Forrás: Pixabay.com

Számlafizetés személyes megjelenés nélkül

Természetesen nem mindegy, melyik szolgáltatóhoz tartozol, hiszen ennek függvényében eltérések lehetnek a fizetéshez rendelkezésre álló módok között. Alapvetően azonban hasonló megoldásokkal operálnak a szolgáltatók, és ezek között mindenki megtalálhatja a számára ideálist. A Telefonszám Tudakozó szakemberei azt javasolják, hogy az aktuális helyzetben részesítsük előnyben azokat a számlafizetési módokat, melyekhez nem szükséges a személyes megjelenés.

Az online bankkártyás számlafizetés vezeti a népszerűségi listát

Nem véletlen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bankkártyás fizetés ugyan bizonyos üzletekben, vagy a szolgáltatónál személyesen is megoldható, mégsem ezt választják a legtöbben. A netbankon keresztüli eseti, vagy csoportos beszedési megbízás keretein belül zajló fizetés a leginkább kényelmes és biztonságos a mai kor embere számára.

S hogy milyen adatok megadására van szükség akkor, ha a netbankon keresztül szeretnénk utalni? A Vodafone számlabefizetésről itt olvashat bővebben. Azzal érdemes tisztában lenni, hogy a számlán feltüntetett ügyfélazonosító szám megadása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az ügyfél befizetése beazonosítható legyen.

Bankkártyás fizetés a webes felületen, alkalmazáson keresztül

A MyTelenorról olvashat itt, és arról is többet megtudhat, hogy milyen előnyei vannak a MyTelenor applikáció használatának. A Telenor a Barion biztonságos internetes fizetési oldalán keresztül teszi lehetővé a fizetést. Ugyanakkor szolgáltatótól függően saját netbankodban is elintézheted az átutalást a megadott számlaszámra.

Mindenképpen megéri netbank hozzáférést igényelni a bankfiókban, hiszen ez ma már nélkülözhetetlen korszerű hétköznapjainkhoz. Egyéb számlabefizetéseket is gyorsan és biztonságosan el lehet intézni a hozzáférésnek köszönhetően. A bankfiókban maximum negyedóra alatt elintézhető a netbank szolgáltatás igénylése, s onnantól kezdve az online térben, otthonról intézhetőek a fizetések, utalások és banki ügyintézések egy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában