Március 27.

2021.03.18. 16:00

A Föld órája ketyeg – Idén is kapcsoljunk le egy kis időre minden elektronikus eszközt

Az idei évben is megrendezik a Föld órája akciót, melynek lényege, hogy felhívják a figyelmet a fogyasztói társadalom mérhetetlen pazarlására, valamint a környezettudatos életmód fontosságára.

S. Töttő Rita, FMH

Az óra ketyeg – a fogyasztói társadalom mérhetetlen pazarlására hívja fel a figyelmet az akció

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A WWF Föld órája akciót idén március 27-én ismét megrendezik : a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékek megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt. Az akció szervezői felhívják a figyelmet: bárki csatlakozhat az akcióhoz azzal, ha lekapcsolja a fényeket, de – hangsúlyozzák – érdemes nem csak ebben az egy órában környezettudatosnak lenni.

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A WWF célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra és a környezettudatos életmód fontosságára. Az idei Föld órája keretében március 27-én 20.30-tól ismét elsötétül egy órára a világ – legalábbis ott, ahol csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az akció azonban már korántsem csupán a 60 perces lekapcsolásról szól. Sokkal inkább arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy az emberi tevékenység következtében természeti kincseink súlyos mértékben és gyorsuló ütemben pusztulnak, de mindenki tehet azért, hogy megállítsuk ezt a tendenciát. Hiszen csak akkor lehetünk egészségesek, ha hagyjuk élni a természetet.

Az óra ketyeg – a fogyasztói társadalom mérhetetlen pazarlására hívja fel a figyelmet az akció
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ennek fényében tehát az idei megadott időpontban is próbálkozzunk kicsit: oltsuk le a világítást, kapcsoljuk ki az elektronikus berendezéseket egy órára – ezzel is kifejezve támogatásunkat természeti értékeink megóvása mellett. Az akcióra magánszemélyként és településként is lehet csatlakozni a www.foldoraja.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában