Szponzorált tartalom

2021.02.08. 17:45

Itt a remek alkalom hogy lecseréld a padlószőnyeget!

Ha szeretnéd megszépíteni a lakásodat, de nem tervezel nagy felújítást, akkor kiváló döntés lehet egy új falszín választása és a padlószőnyeg cseréje. Most ráadásul a költségek felét az állam fizeti. Mutatjuk mire figyelj!

A modern padlószőnyegek tisztítása már gyerekjáték, így az sem baj, ha kiskedvenc él a lakásban.

Évek óta nem változik semmi a lakásban és már kezd unalmassá válni? A gyerek valami újat szeretne látni a szobájában? Itt a tavasz és rád jött a fészekrakás? Egyszerű és gyorsan megoldható megoldás lehet egy festés és a padlószőnyeg cseréje. Most ráadásul a fele pénzből megúszhatod a kiadásokat, úgyhogy használd ki az alkalmat. Íme a részletek.

Ha már unod a lakást, akkor egy új padlószőnyeg olcsón és gyorsan hozhat nagy változást.

Miért padlószőnyeg?

Az egyik legsokoldalúbb beltéri burkolóként a padlószőnyeget ideiglenes burkolatként is használják, és nagyforgalmú közületekben is. Otthonodban pedig a legjobb hő és hangszigetelő padlóburkolat, ami tökéletesen alkalmazkodik a lakás hangulatához.

Sokféle padlószőnyeg érhető már el a strapabíró vékonyabbaktól kezdve egészen a luxuskivitelű, hosszú szálú padlószőnyegekig, így bármilyen elképzeléshez megtalálod a kedvedre valót. A padlószőnyeg lerakása pedig gyors, egy napos feladat, így nem kell hónapokra szétverned a lakást egy felújításhoz.

A modern padlószőnyegek tisztítása már gyerekjáték, így az sem baj, ha kiskedvenc él a lakásban.

Mesteremberek lekötése

Ha eddig öreg parketta volt a lakásban és most váltanátok padlószőnyegre, akkor bontásra és aljzatkiegyenlítésre is szükségetek lesz, ami viszont sok esetben már szakembert igényel. Az építőipari munkák kivitelezésére amúgy is csak lasszóval lehet embert találni. Az állami támogatásra azonban nagyon sokan rá fognak mozdulni, úgyhogy a legfontosabb dolgod a megfelelő mesteremberek megtalálása és lekötése.

Szerencsére a padlószőnyeg lerakása alig egy napos munka. Attól a kényelmetlenségtől eltekintve, hogy a szobát ki kell üríteni, viszonylag kis gonddal jár, így gyorsan és egyszerűen tudsz alapvető változást hozni a lakásba, ezért érdemes belevágni.

Költségek finanszírozása

A költségeket finanszírozhatod a január 1-től elérhető lakásfelújítási támogatásból. Ez maximum 3 millió forint támogatást nyújt utófinanszírozás formájában. A költségek 50%-át tudod így visszakapni, ami fele-fele arányban kell, hogy anyagköltség és munkadíj legyen. A legtöbb belső tér felújítási feladatra is jár a támogatás, így a padlóburkolat cseréjére és felújítására is.

Az egyetlen feltétel, hogy legalább egy eltartott gyermeket neveljetek, ezáltal a támogatás családok számára érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában