teli ambíciókkal

2021.01.24. 11:30

Egy fiatal világbajnok, akinek a tánc jelenti az élet értelmét – Bemutatjuk Pauker Barbarát

Pauker Barbara fiatal kora ellenére tele van ambíciókkal és olyan sikereket tudhat magáénak, amit nem sokan. 17 évesen kétszeres világbajnoki ezüstérmes szólóban, ötszörös világbajnok duóban, és novemberben bezsebelte élete első egyéni világbajnoki címét is a Dance Star Szövetség nemzetközi bajnokságán, teszi ezt úgy, hogy az iskolában is nap mint nap helyt kell állnia. Sok fiatalnak lehet példa a kitartása, és az üzenet, amit személye hordoz magával, hogy merjünk nagyot álmodni, és dolgozzunk keményen a céljainkért.

Bagotai Zsanett

A táncban tudja legjobban kifejezni érzéseit Forrás: Pauker Barbara

Mikor és hogyan vált az életed szerves részévé a tánc?

- Nagyjából 7 évvel ezelőtt vált az életem részévé ez a sportág. A zene mindig is az életem fontos része volt, így választottam a táncot. Eleinte hobbiszinten, viszont mára már nem tudnám az életemet elképzelni nélküle.

Más sportban is kipróbáltad magad?

- A tánc előtt 6 évig szinkronkorcsolyáztam, 1 évig pedig műkorcsolyáztam. Nagyon szerettem azt a mozgásformát is, és a mai napig nagy örömmel megyek fel a jégre.

Miért éppen a hip-hop műfaj az, ami iránt teljes szerelem alakult ki?

- Én egy eléggé laza, szabad embernek tartom magam. Nyilván, mint minden más sportágnak, a táncnak is megvannak a maga kötöttségei. Viszont a hip-hop az a műfaj, ahol több fajta stílus van, épp ezért olyan színes és szabad.

A táncban tudja legjobban kifejezni érzéseit
Fotós: Harza Tamás

A tánc számodra egy önkifejezés vagy mit jelent neked valójában?

- Az életemet. Sokan nem értik azt, hogy a táncnak valójában mekkora ereje van. Sokszor van, hogy egy érzést, gondolatot nem tudok kifejezni, kiadni magamból. Ebben segít az, ha kitáncolom magamból, mert utána hatalmas megkönnyebbülés, boldogság tölt el.

Mi az, amit az évek során a tánc adott neked, mit köszönhetsz neki?

- Rengeteg mindent köszönhetek a táncnak, de ha ki kellene emelnem, akkor az önbizalmat, barátokat, koncentrációm fejlődését emelném ki.

Mik azok az eredmények, amelyekre nagyon büszke vagy, illetve ki tudsz emelni olyat, ami a legnagyobb büszkeséggel tölt el, ha visszagondolsz?

- Amire nagyon büszke vagyok, azok a világbajnoki, országos bajnoki címeim. Ötszörös világbajnokok lettünk a duótársammal Rómában, Pulán, Bergamoban, illetve országos bajnoki címmel rendelkezem szintén duóban és szólóban is. Hatalmas öröm, hogy még ebben a nehéz helyzetben is sikerült egy világbajnoki címet szereznem szólóban.

A világbajnoki címeire a legbüszkébb a fehérvári tehetség
Forrás: Pauker Barbara

Nagyon fiatal vagy, teli ambíciókkal és olyan eredményekkel, amit nem sokan tudhatnak magukénak. Mi az, ami motivál?

- Számtalan kis dolog van, ami motivál, de talán legjobban a céljaim. Az, hogy tudom, hova tartok, mit szeretnék elérni és, hogy ezért mit kell megtennem. Rengeteget dolgozom értük és bízom benne, hogy egy nap sikerül is az összeset elérnem. Emellett a körülöttem lévő emberek is nagyon támogatnak, amiért nem győzök elég hálás lenni.

Milyen érzés volt, amikor megnyerted a világbajnokságot? Le lehet ezt írni szavakkal egyáltalán?

- Leírhatatlan. Talán még a mai napig sem hiszem el. Elmondhatatlanul jó érzés, amikor a rengeteg munka, gyakorlás, fejlődés, amit belerakok, ilyen eredményeket hoz.

El tudnád képzelni tánc nélkül az életed? Ebben látod a jövődet is?

- Nem tudnám elképzelni. Teljesen ebben képzelem el a jövőm, és szeretnék addig táncolni, ameddig csak lehet.

Milyen terveid vannak a jövőben, hol tudnád magad elképzelni 10-20 év múlva?

- A helyzetre való tekintettel a rövid távú terveim, hogy minél többet fejlesszem magam, minél több versenyen vegyek részt. Sokat táncolok itthon, és az edzőimmel is. Hosszú távra nézve szeretnék sok táncos munkában, projektben részt venni, aztán majd később egy saját tánciskolát sok-sok gyerkőccel, hogy nekik is át adhassam azt az élményt, amit a tánc tud nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában