Különleges élmények tárháza a város szívében

2020.09.23. 07:10

A családi életmódért – Programokkal, szűréssel vár a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület

A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület ebben az esztendőben is színes programokkal, egészségügyi szűrési lehetőségekkel és persze a megszokott kézműves finomságokkal várja a városlakókat. A Fehérvári családi életmód hétvége elnevezésű rendezvényre szeptember 25–27. között látogathatnak ki az érdeklődők.

Palocsai Jenő

A Jancsárkert gyakorta ad otthont egészségügyi szűréseknek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület által szervezett ingyenes, szabadtéri eseményen előadásokat, kézműves-­foglalkozásokat, bemutatókat tartanak majd a látogatóknak. Nemcsak az alkotás lesz a fókuszban, hanem az egészség is. Ez utóbbi nevében lesz többféle szűrővizsgálat is, a mozgás, a sportolás mellett.

A Jancsárkert gyakorta ad otthont egészségügyi szűréseknek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A járványhelyzet miatt a programon kötelező a maszk viselése és javasolt a rendszeres kézfertőtlenítés. Újdonság, hogy a rendezvény már csütörtökön, szeptember 24-én megkezdődik. A nulladik nap délutánján tartja az idén szerveződő Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség a tudatos vásárlókat segítő áruátvételi napját. Pénteken eljön az óvodások és kisiskolások ideje. A gyerekeket egy öt állomásból álló, játékos, interaktív, „felfedező túrára” csábítják a szervezők. Szombaton lesz a szokásos piac, ám most délelőtt 10 órakor első alkalommal adják át a helyi termékeket, termelőket elismerő Alba Portéka címet tíz, a kezdetek óta a Jancsár Piacon jelen lévő személynek. Szombaton lesznek a szűrések is, sőt előadások sorozata az ételtoleranciától a gyógygombákon át egészen a biorezonancia-vizsgálatig. Szombaton és vasárnap is megy majd a farmer-, a póló- és a zoknigyűjtés is az újrahasznosítás jegyében. A szemléletformálás azonban nem merül ki ebben, így vasárnap gyalogos és kerékpáros túrák is indulnak a Rácbányába, illetve a Sóstóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában