július 31. és augusztus 2

2020.07.15. 07:30

Összegyűlik-e országszerte másfél millió lépés a Gyermekgyógyítókért?

„Amúgy is szeretünk kirándulni, most egy jó ügyért mozdultunk ki. 10 kilométert adtunk el, így sikerült 10 ezer forinttal támogatni a Gyermekgyógyítókat – nagyon örülünk!” – olvasható Annáék bejegyzése a tour.hu-n. Ha ön is szeret túrázni és szeretne segíteni, nem kell mást tennie, csak hátizsákot fogni, túrabakancsot húzni és irány a természet!

Borsányi Bea

Összeköthetik a kellemest a hasznossal Illusztráció: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

– 41 évvel ezelőtt július 31-én vágott neki Rockenbauer Pál és csapata az Országos Kéktúra másfél millió lépésének. Ami akkor két és fél hónapig tartott, azt mi most megkíséreljük egyetlen hétvége alatt! Összegyűlik-e országszerte másfél millió lépés a Gyermekgyógyítókért? Erre keressük a választ július 31. és augusztus 2 között – mondta Táboriné Soós Kriszta, az akció egyik főszervezője.

Összeköthetik a kellemest a hasznossal Illusztráció: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idén tavasszal az ismert okok miatt elmaradtak azok a szuperfutó-versenyek, amelyekre már talán hónapok óta készültek a versenyzők. Ám emiatt nemcsak ők jártak rosszul, de sajnos nehéz helyzetbe kerültek azok az alapítványok is, amelyek ezeken a nagyszabású sporteseményeken je­lentős támogatásokat tudtak minden évben gyűjteni a működésükhöz, karitatív céljaikhoz. Az idén május közepén ennek okán szerveztek már egy hasonló akciót, akkor virtuális futóversenyre invitálták a mozogni szerető és segíteni szándékozó résztvevőket. Volt, aki csak helyben futott otthon, és akadt, aki futópadon vagy a saját kertjében teljesítette a távot. A bevételt akkor is és ezúttal is a Gyermekgyógyítók hálózat munkájának támogatására fordítják. Kik is ők? A Gyermekgyógyítók a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai, nővérei és ápolói az ország nyolc pontján, akik nap mint nap a rákos gyermekek életéért küzdenek.

– Arra hívjuk támogatóinkat és minden természetbarát embert, hogy az említett hétvégén túrázzon egy jót a kedvenc kirándulóhelyén, a megtett lépéseket pedig regisztrálja a túra hivatalos oldalán a www.tour.hu-n, ahol túratippeket is találnak azok, akik szívesen csatlakoznának, de esetleg nincs ötletük arra nézve, merre induljanak. Az akció részleteit megtalálják továbbá az említett weboldalon, ahol nyomon lehet követni az aktuálisan összegyűlt lépésszámokat is – a lépésszámláló péntek délután 154 ezer lépést mutatott, ami nagyjából 110 kilométeres távnak felel meg. Szóval, elő a hátizsákkal és a túracipővel és csatlakozzanak egy jó ügyért a kezdeményezéshez, segítsenek összegyűjteni másfél millió lépést a gyerekekért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában