Koronavírus Fejérben

2020.03.16. 15:29

Új intézkedéseket vezetett be a fehérvári kórház! Mindenkit érinthet!

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fontos tájékoztatót adott ki az elkövetkezendő időszakra vonatkozóan a betegek és a hozzátartozók tájékoztatására.

S. Töttő Rita, Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház

20200316 Kórház, látogatási tilalom, vírus, belépés.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

LÁTOGATÁSI TILALOM

Az intézet, a kialakult járványügyi helyzet miatt bevezetett intézkedései kapcsán, a többi egészségügyi intézményhez hasonlóan bevezette az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalmat. Erről már korábban kiadták a tájékoztatót.

TÜNETMENTES LÁTOGATÓK

A járványügyi helyzetnek megfelelően továbbá módosították a betegellátási rendet, a betegutakat a helyzetnek megfelelően szervezték meg. A tájékoztató szerint látogatási engedélyt a legindokoltabb esetekben, minden tekintetben tünetmentes hozzátartozónak ad ki a kórház. A látogatást engedélyező hozzájárulást az osztályvezető főorvos adja és az tekintettel a járványügyi helyzetre bármikor indoklás nélkül visszavonható.

JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS

A jelenlegi Magyarországon is fennálló járványügyi helyzetre tekintettel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a járóbeteg ellátás vonatkozásában kizárólag a sürgős, tartós egészségkárosodás veszélyét jelentő esetek ellátása történik, ezért minden egyéb járóbeteg ellátást a kihirdetett veszélyhelyzet végéig felfüggesztenek. Ez vonatkozik a székesfehérvári központi kórházra és érvényes valamennyi szakrendelőre is. Értelemszerűen, ha valaki időponttal rendelkezik – például kontrollvizsgálatra, a későbbiekben amikor már megszűnt a járványügyi veszélyhelyzet, új időpontot fog kapni. A megváltozott ellátási rendről, az igénybe vehető ellátási helyekről és azok megközelítéséről mindenkit a belépési pontokon tájékoztatnak.

BELÉPÉSI PONTOK

A Seregélyesi úti porta a gyermek sürgősségi ellátás és szülészet-nőgyógyászat.

A Hunyadi úti sürgősségi bejárat csak a sürgősségi és trauma sürgősségi esetekre. Rendelőintézetbe kizárólag akut estekben a Hunyadi úti II. sz. szakrendelő rendelőbejárat.

A látogatási engedéllyel rendelkezők a kórház valamennyi fekvőbeteg osztályára hétköznap és hétvégén 16-18 óra között, a Hunyadi úti „gombaporta” bejáratán (mentőfelhajó alatt) keresztül jöhetnek be a kórházba.

A Seregélyesi úti 16. sz. alatti portánál az akut pszichiátriai esetek és a krónikus osztályra és a bőrgyógyászati osztályra látogatási engedéllyel rendelkezők léphetnek be.

VÉRVÉTELI LEHETŐSÉG

Vérvételre csak sürgős, tartós egészségkárosodást okozó betegség ellátása esetében van lehetőség.

SZOCIÁLIS OTTHONOKBÓL ÉRKEZŐK

Szociális otthonokból csak orvosi beutalóval érkező beteget fogadunk.

SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS

Valamennyi akut, sürgősségi ellátást igénylő esetben a kórház sürgősségi osztályát kell felkeresni. Koronavírus gyanúval érkező beteget, a kivizsgálások idejére elkülönítik.

A működés átszervezése lehetőséget biztosított arra, hogy 65 plusz helyet biztosítsanak a jelenleg is meglévő infektológiai ágyakon felül, egy külön épületben. Az ehhez szükséges humánerőforrás is rendelkezésre áll a Szent György Kórházban.

KONTROLL VIZSGÁLATOK

A kórház kéri a betegeket, akik kontrollvizsgálat céljából, vagy szakorvosi javaslat lejárta miatt keresnék fel a rendeléseket, halasszák el látogatásukat, tekintettel arra, hogy a kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódóan módosított 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosítása alapján emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában