Immunerősítés

2020.03.26. 13:00

Érdemes otthon is mozogni

Kutatások sora bizonyítja, hogy aki heti nagyjából 150 percnyi, mérsékelten intenzív edzést végigcsinál, annak az immunrendszere ezért biztosan hálás lesz.

FMH, Borsányi Bea

Csak olyan mozgásformát végezzenek, amire a testük felkészült Fotó: Shutterstock

Akinek nincs a fejében semmilyen mozgássor, amivel otthon is edzhetne, az keressen magának megfelelőt az interneten. A heti mennyiséget érdemes nagyjából a fentebb említett számnak megfelelően belőni. Jó úton járnak, ha mozgás közben kimelegszenek és gyorsabban veszik a levegőt, de még azért nem fogynak ki belőle – egyénfüggő, hogy ebbe mi fér bele.

Csak olyan mozgásformát végezzenek, amire a testük felkészült
Fotó: Shutterstock

A legjobb, ha a kardiót és az erősítést kombinálják, hogy a szív és a tüdő mellett az izmokat is megdolgoztassák, valamint, hogy a gerincnek és az ízületeknek is legyen tartása. Olyanba azonban ne kezdjenek bele, amire nincs a testük felkészülve, hiszen annak nincs értelme, hogy a mozgás után a jó érzés helyett rosszul legyenek vagy valamilyen sérülést szerezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában