Koronavírus Fejérben

2020.03.12. 13:56

Átcsoportosítás zajlik a dunaújvárosi kórházban

A Szent Pantaleon Kórház fertőző osztályának átcsoportosítása zajlik a napokban, de nincs ok aggodalomra – a híresztelésekkel ellentétben nem a koronavírussal fertőzött betegek számára alakítanak ki külön osztályt!

S. Töttő Rita

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház

Fotó: Archív

Mint ismeretes, a Szent László Kórház a koronavírussal fertőzött betegek elsődlegesen kijelölt ellátóhelye. Így a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket más, közeli, vidéki egészségügyi intézményekbe szállítják s látják el. Az ő fogadásukra készül fel a dunaújvárosi kórház azzal, hogy átcsoportosítja a fertőző osztályának betegeit – tudtuk meg Mészáros Lajostól. A kórház főigazgatója hozzáfűzte: általános infektológiai esetek érkeznek. De, tette hozzá, ma már minden napra jutnak koronavírus gyanú esetek is, akiket, a laboreredmények megérkezéséig el kell különíteni a többi betegtől. Őket is a felszabadított részeken helyezik el. Eddig azonban még minden esetben bebizonyosodott, hogy nem voltak koronavírussal fertőzöttek az elkülönített betegek. – Az átcsoportosítás miatt nekünk is szűkítenünk kellett az ellátást, így amit lehet, más osztályokon oldunk meg – tette hozzá a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában