Önismeret, pályakép

2020.02.07. 15:30

Tíz osztály vehetett részt a SZÉNA Egyesület fejlesztő foglalkozásain

A SZÉNA Egyesület a Családokért rendszeresen szervez a szülőket segítő, családokat megmozgató, gyerekekkel foglalkozókat megcélzó programokat.

FMH

A szakemberek az iskola által választott témát dolgozták föl a gyerekekkel Fotó: SZÉNA Egyesület

A Fókusz csoport nevű szakmai műhely legutóbb – a Székesfehérvári Tankerületi Központ együttműködésével – innovatív fejlesztő foglalkozásokat, tréningeket valósított meg egy áruházlánc alapítványának támogatásával, fehérvári általános- és középiskolákban.

A szakemberek az iskola által választott témát dolgozták föl a gyerekekkel
Fotó: SZÉNA Egyesület

A Fókusz csoport tagjai különböző szakterületen jártas szakemberek, akik azért fogtak össze, hogy erősítsék a közoktatásban dolgozók munkáját, hogy az hozzájáruljon a fiatalok fejlődéséhez. A támogatásnak köszönhetően 2019 szeptemberétől 2020 januárjáig tíz osztály vehetett részt foglalkozásokon, osztályonként 10 tanóra időtartamban. A témát az iskola vezetősége választotta ki, figyelembe véve azt, hogy az illető osztálynak mire van leginkább szüksége. A kínált témák között szerepelt közösségfejlesztés, pályaorientáció, önismeret, valamint iskolai bántalmazás.

A SZÉNA célja olyan további mecénások bevonása – a célt és a tevékenységet is fontosnak tartva –, amelyek az egyesülettel karöltve vállalják, támogatják a fehérvári fiatalok valós készségfejlesztését élményalapú módszerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában