Hirdetés

2019.11.06. 14:33

Történelmi pillanat a próbafülkében – Hogyan válasszuk ki a lányunk első melltartóját?

Hogy milyen lesz kiválasztanunk a lányunk első melltartóját – egy olyan élmény, amire biztosan nem gondolunk, amikor pici babaként a karunkban tartjuk őt. Annál is inkább érezzük, milyen fontos átsegítenünk őt a pubertás ezen mérföldkövén, mivel pontosan emlékszünk, milyen volt nekünk is keresztülmennünk ezen.

A lányok jellemzően 8 és 13 éves koruk között kezdenek serdülni

 

A lányok jellemzően 8 és 13 éves koruk között kezdenek serdülni

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a lányunk egyszer megnő, ám egészen más a mindennapokban szembesülni ezzel a triviális kijelentéssel. Melle a serdülőkor elején, mint a rügyek, megduzzadnak, és onnantól nincs visszaút a nővé érés bájos kacskaringóin. Ha lánykánk segítségül hív minket ezen a ponton, azt kezeljük a bizalom jeleként és veregessük meg a saját vállunkat, mert éppen az elmúlt évek szeretete és figyelme hozza meg a gyümölcsét. Mégis ott a kérdés: milyen melltartót válasszak a lányomnak? Megmutatjuk, milyen szempontok segíthetnek kiválasztani a megfelelő lányka melltartót.

Mikor vegyük meg az első melltartót?

Egyik gyerek sem egyforma semmilyen szempontból. Valamiféle csapásirány megállapítható a nagy átlagok alapján, de a valós életben igen eltérő életszakaszokban érhetnek meg különféle kérdésekre, feladatokra, gondolatokra, stílusokra, témákra, stb. Nem történik ez máshogy a testükkel sem. Egyes lányok már 8 évesen elkezdenek mellesedni, mások csak középiskolában indulnak fejlődésnek.

Lehet, hogy lányunk már másodikos korában kis topot kér a póló alá, hogy komfortosan érezze magát az akkor még teljesen lapos osztálytársai között. Ám az ellenkezője is előfordulhat: amikor edzésen már senki nem jelenik meg sportmelltartó nélkül, miközben mi csak azért veszünk egyet a lányunknak, hogy ne lógjon ki a sorból.

Póló alatt a pántnélküli top is segít

Vagyis teljesen mindegy, pontosan hány éves a lányunk, akkor vegyünk neki melltartót, amikor jelzi, hogy szüksége van rá. Fontos, hogy ne bagatellizáljuk el az igényét, hanem támogassuk abban, hogy jól érezze magát a saját bőrében és büszke legyen nyiladozó nőiességére!

Milyen melltartót válasszunk?

A rengetegféle melltartó közül azt válasszuk, amit a lányunk kényelmesnek talál és tetszik is magának benne.

  • derékig érő vagy rövidebb spagetti pántos felső – előnyös a kisebb melleknek, mert anélkül fed kis felületen, hogy észrevehető lenne
  • sportmelltartó – erősebb melleknek is biztos tartást ad, ugyanakkor kényelmes viselet
  • bralette – kényelmes, merevítő nélküli melltartó, ami készülhet csipkéből vagy pamutból is. Jó szolgálatot tesz az első melltartók között.
  • párnázott melltartó – azoknak az erősebb mellű lánykáknak ajánljuk, akik szeretnék elérni, hogy a mellbimbójuk ne látsszon át a pólón.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában