Jelentkezz Te is!

2019.08.15. 14:00

A Tündérszépek verseny megváltoztatta Fogas Cecília életét

A tizenhat éves pusztaszabolcsi honvéd kadét – aki a Tündérszépek versenyt megelőzően borzasztóan önbizalomhiányos volt – szerint a szépség a külső és belső értékek összességét jelenti.

Elekes Gergő

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fiatal lány sosem volt elégedett a külsejével, 12 éves kora óta csúfolták osztálytársai a teste miatt. Ciliben ez olyan traumát és testképzavart okozott, hogy nagyon rövid idő leforgása alatt szabadult meg 10 kg-tól, és lett anorexiás. Habár szülei úgy érezték, mindent tudnak róla, a tinédzserkor kezdetén rá kellett jönniuk, hogy lányuk nem teljesen őszinte velük, az otthonról kapott szendvicseit mind elosztogatta osztálytársainak, gyakorlatilag szinte semmit sem evett. Amikor kiderült a baj, a kétségbeesett szülők szakember segítségét kérték, pszichológushoz vitték az akkora már alultáplált, vitamin- és vízhiánnyal küzdő kiskamaszt. Cili édesapja a feol.hu-nak elmondta, hogy bár lánya biztosan szekálásnak vette túlzott aggodalmukat, nem voltak hajlandóak egy pillanatra se lemondani róla! Többször zokogásig fajult egy puszta reggeli vagy vacsora, de tudták, hogy tenniük kell valamit, máskülönben akár el is veszíthetik lányukat. Újabb orvosi segítséget kértek, ami után szerencsére már javulni kezdett a helyzet, amikor pedig Cili az egyik kezelés után azt mondta, hogy szívesen enne hamburgert sült krumplival, majd' kiugrottak örömükben a bőrükből. Sikeresek voltak a kezelések.

Aztán jött a Tündérszépek!

Cili sosem gondolta volna, hogy valaha is részt vesz egy szépségversenyben, hovatovább rettenetesen mérges volt az édesanyjára, Katára, amikor ő benevezte lányát a versenyre. Kata úgy vélte, a verseny egy remek lehetőség lehet arra, hogy lányuk némi önbizalomra tegyen szert és rájöjjön, egyáltalán nincs semmi baj a külsejével. A sors pedig igazolta Katát, hiszen Cili egészen a TOP30-as mezőnyig menetelt.

– Amikor megtudtam, hogy anyu benevezett, nagyon mérges voltam rá, fel tudtam volna robbanni. Végül megadtam magam és elmentünk a fotózásra.

Nagyon jól éreztem magam a fotózáson, mindenki nagyon kedves volt velem, és nagyon örülök, hogy megismerhettem a csapatot a Tündérszépek verseny mögött. Mindemellett be kell valljam, a fényképekkel is roppant elégedett vagyok, főként a sportruhásokkal, mert azok tükrözik igazán azt, aki én vagyok. Ez a verseny egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy lelkileg megerősödjek és rájöjjek, hogy talán nem is vagyok annyira csúnya.

A verseny óta rengetegen bejelöltek a közösségi médiában, a szüleim pedig nagyon büszkék rám.

A „lezser” ruhás fotózás volt a kedvence
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Arra a kérdésre, hogy kiknek ajánlaná a versenyt, Cili azt felelte, hogy mindazoknak, akiknek kevés vagy egyáltalán nincs önbizalmuk, akik testképzavarral küzdenek, valamint azoknak, akik szépek és mások is megerősítik a szépségüket.

Ne habozz hát Te sem, érdemes minél előbb jelentkezni a Tündérszépek oldalon, hiszen aki gyors, akár már augusztusban profi fotósaink kamerái elé állhat. Légy Te a Tündérszépek 2020 nyertese! Jelentkezz még ma!

Ha szeretnél bepillantani a kulisszák mögé, látni, hogy miként zajlik egy fotózás, nézd meg videónkat, melyben Fogas Cecília fotózását is megtalálod.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában