Szakemberek a veséről

2019.03.11. 15:30

Betegfórumot tartanak a vese világnapja alkalmából Fehérváron

Vese világnapi betegfórumra várják az érintetteket a Dialízisközpontban március 12-én kedden. A nyilvános programon az egészséges életmódnak azokról a tényezőiről beszélnek, amelyek a vese egészségét segítenek megőrizni, a nyitó előadást Zakar Gábor orvos igazgató tartja.

Borsányi Bea

Rendszeres alapszűrésekre már fiatal korban is érdemes eljárni

Fotó: Shutterstock

Minden év márciusának második csütörtökje a vese világnapja. A vesebetegség bárkit érinthet, a rizikófaktorok közé tartozik a cukorbetegség és a magas vérnyomás, illetve a kialakulás kockázatát növelheti a túlsúly, a dohányzás, a nem megfelelő folyadékfogyasztás és a mértéktelen gyógyszerfogyasztás is.

Az idei kampány szlogenje: Gondolj rá! Értékeld! Erősítsd!, amellyel a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy megfelelő életmóddal egészséges vesékkel élhetünk.

Ennek kapcsán tartanak Székesfehérváron betegfórumot a Fejér Megyei Vesebetegeket Támogató Egyesület és a BBraun Avitum Hungary 9. Dialízisközpontjának szervezésében, Besenczi Boglárka, Szűts Marcella, Varga Andrea belgyógyász és nefrológus szakemberek közreműködésével. A felvezető előadást Zakar Gábor orvosigazgató tartja.

Az érdeklődőket a Dialízisközpontba, az úgynevezett műveseállomáson, a Seregélyesi utca 3. szám alatt várják 13 órakor.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában