A férfiszív elvarázsolója

2019.02.13. 15:00

Lényegében bármilyen ételből „szerelmi fogás” lehet

Bizony, a konyhában sürgő-forgó háziasszonyok kreativitása határtalan. Ezt mutatja a mellékelt ábra is.

Szanyi-Nagy Judit

Egy szívhez szóló malacság

Fotó: Molnár Mónika

Mármint szó szerint. Ha egy pillantást vetünk a képre, látható: a táci Molnár Mónika nem aprózta el a kedveskedést, és szív formájú hurkát sütött. Ami azért sem könnyű feladat, mert a hurkát már önmagában is nehéz úgy elkészíteni, hogy annak külseje ne repedjen meg, a töltelék pedig ne folyjon ki belőle. S bár mindenki másra esküszik még a sütési módot tekintve is, egy verziót felvázolunk.

Ebben a változatban a hurkát előmelegített sütőbe rakjuk, és 160–170 fokon, lassan sütjük meg. Féltávnál a másik oldalára fordítjuk. Azonban a sütőbe kerülés előtt áztassuk be a húst húsz percre hideg vízbe, csak ezt követően tegyük a sütőbe.

Egy szívhez szóló malacság
Fotó: Molnár Mónika

A sütés során ugyanis nedvesség távozik, a bél kiszárad, a húst belülről pedig a gőz feszíti – ezt a folyamatot írja át a vízbe áztatott változat. Emellett sütéskor érdemes egy kevés zsiradékot – tényleg keveset, hiszen az a húsból is távozik a sütés során! –, például olajat tenni a hurka alá.

A szívforma esetében számíthat a kinézet – s ezt csak azért jegyezzük le, mert sokak ízlése szerint éppen a kifolyt, de jobban megpirult rész a legfinomabb. Így érthető, ha nem bánják, hogy nem esztétikus a megsült disznóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában