elsősegély-tanfolyam anyukáknak

2018.06.11. 15:29

Veszélyforrások és életmentés kismamáknak

Pancsolástól az égésig sok mindenről szó esett a kicsikről szóló elsősegély tanfolyamon hétfőn a Vízivárosi LISZI-ben.

S. Töttő Rita

Velkei Éva számos veszélyforrásra kitért előadásában

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Képalá: Velkei Éva számos veszélyforrásra kitért előadásában Fotó: Fehér Gábor

A kicsi gyerekek körüli veszélyforrásokról, az elsősegély lehetőségeiről tartott előadást kismamáknak Velkei Éva perinatális szaktanácsadó, csecsemő- és gyermekelsősegély oktató hétfőn a Vízivárosi Lakóközösségi Információs Szolgáltató Irodában. A hőség ellenére is sokan voltak kíváncsiak a szakember tanácsaira, amely jól mutatja: a kismamák szomjazzák azokat az információkat, amelyek kisbabájuk biztonságos nevelésével kapcsolatos.

Számos jó tanácsot kaptak, kezdve az elsősegély alapvető módjaitól egészen addig, hogyan jelezzék a mentőknek, ha égési sérülést szenvedett a kicsi: – A gyermek tenyerének ujjak nélküli nagyságát figyelembe véve mondjuk azt a mentőknek, hogy hány tenyérnyi területen égett meg a gyerek és mondjuk be az életkorát is – javasolja a szakember.

Velkei Éva számos veszélyforrásra kitért előadásában
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Szó volt emellett a konnektorok elrejtésének fontosságáról, a pancsolás során felmerülő veszélyekről és arról, hogy soha, egyetlen pillanatra se hagyjuk magára a gyereket, még nagytesó felügyeletével sem. – Évente 40-50 gyereket veszítünk el, akár a kádban, akár a Balatonban, fulladás miatt – húzta alá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában