zarándoknapok

2018.05.24. 15:00

Pitti Katalin énekelt az alsószentiváni búcsún

A Fatimai Szűzanya első magyarországi búcsújáró helyén, májustól októberig, minden hónap 13-án tartanak zarándoknapot.

V. Varga József

Évente hat alkalommal tartanak zarándoklatot Fotó: Kiss Attila

Az idei első búcsúnapra felajánlotta közreműködését Pitti Katalin operaénekesnő, akinek már korábban megtetszett a felújított kegyhely, és jelezte: szívesen énekelne a festői környezetben, Isten szabad ege alatt. Eljött az alkalomra Varga Gábor országgyűlési képviselő, valamint részt vettek a szentmisén a környék településeinek polgármesterei is.

Évente hat alkalommal tartanak zarándoklatot Fotó: Kiss Attila

A búcsún közreműködtek a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola tanulói és tanárai; amint Kiss Attila igazgató elmondta, előzetesen többen segítettek a park takarításában, hogy a múlt évben megújult kegyhely méltó körülmények között fogadhassa a zarándokokat. A szentmisét Mészáros János címzetes apát, sárbogárdi esperes celebrálta; a májusi búcsú prédikációját Bak Ádám, a székesfehérvári vízivárosi Jézus Szíve plébánia diakónusa tartotta, aki az anyák példáján keresztül közelítette meg a Szűzanyához való imádkozás fontosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában