Bevállalnád?

2018.03.05. 14:30

Sminktetoválás a tartósabb szépségért

A testképek megjelenése után az utóbbi időben a tetoválás új fajtája hódít: a sminktetoválás. Csak azok vágjanak bele, akik tűrik a fájdalmat, hiszen érzékeny területeket érint.

Borsányi Bea

Érzéstelenítés ugyan mindig van, de a fájdalomérzet egyéni

Forrás: shutterstock

Az idősebb és a fiatalabb korosztálynál is a szemöldöktetoválás a leggyakoribb, aminek az az oka, hogy sokan küzdenek esztétikai szemöldökproblémával: vagy túl ritka, vagy hiányos, esetleg aszimmetrikus, előnytelen formájú a szemöldökük. Ha pedig ritka, akkor vékony, esetleg nem húzódik elég hosszan a szem felett. Márpedig a szemöldök nagyban hozzájárul az arc karakteréhez, ezért minden arcot előnyösebbé tud tenni egy szépen megformázott, megfelelően ívelt és hangsúlyozott szemöldök. Az arc teljes össz­hatásának elérése érdekében szerepet játszik az ajaksatírozás és a szemhéjtetoválás is.

A sminktetoválás világa az elmúlt öt évben hatalmas átalakuláson ment keresztül: megjelentek a kifinomult és természetes szemöldöktetováló módszerek. A szemhéj és a száj területén a színekkel és árnyalatokkal játszanak a szakemberek, hogy az elkészült tartós smink kiemelje a szemet, a szemszínt, vagy akár optikailag teltebbnek mutassa az ajkakat.

Érzéstelenítés ugyan mindig van, de a fájdalomérzet egyéni Fotó: Shutterstock

Mivel az eljárás során nem hatolnak túlságosan a bőr alá, ezért nem veszélyes, bár pont ugyanezért nem is tart örökké. A tartósság egyénenként változó és több mindentől függ, de főleg az arc bőrtípusától, illetve attól, mennyire van kitéve napozásnak, szoláriumozásnak. A szemöldöktetoválást általában 1-2 évenként, míg a szemhéj- és az ajaktetoválást 2-3 évente érdemes frissíteni, hogy szép maradjon.

A sminktetoválás – mivel nem kell reggel törődni vele – lerövidíti a reggeli készülődés idejét. Sportolásnál, kánikulában és vízben is kitart. Szükség esetén pedig egy klasszikus sminkkel könnyen átalakítható, elfedhető, tehát nem kell attól félni, hogy mindennap a választott színeket kell viselnünk.

Ami a „szépségért szenvedni kell” mondást illeti, ez a sminktetoválás esetében különösen igaz, mert ugyan bekenik az érintett területet a kezelés megkezdése előtt fájdalomcsillapító krémmel, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen érzéketlenné válik az adott terület. Persze ahány ember, annyifajta érzékenység és fájdalomküszöb. Az első tetoválást ráadásul 1-3 hónapon belül korrekciós tetoválásnak kell követnie. Szóval csak az vágjon bele, aki nem fél a kellemetlen élményektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában