Életmód

2018.03.15. 09:00

Arcpakolás problémás bőrre is

A problémás-vegyes, valamint a fáradt, stresszes bőrtípus különleges bánásmódot igényel.

S. Töttő Rita

A tápláló pakolások nyugtatják a télen megviselt bőrt Fotó: str

A problémás-vegyes bőrtípus esetében a bőr zsírtartalma kicsit visszaesik, a hidratáló anyagokra azonban nagyon is szükség van.

- Könnyű gyümölcssav, például glikolsav tartalmú bőrradírt használok, mely oldja a sejtek közötti anyagot, így koptatja a bőr felszínét. Majd alkoholmentes tonikkal tonizálom a bőrt – mondja el Lőrinczné. A mesterkozmetikus ezt a hármas bőrtisztítást otthonra is ajánlja. A piros és kék fény terápiás kezelését azonban csak kozmetikai körülmények között lehet elvégezni: a kék fény javítja a pattanások gyógyulását.

A tápláló pakolások nyugtatják a télen megviselt bőrt Fotó: str

A fáradt, stresszes, érzékeny bőrtípus kezelésére a vitaminokat gazdagon tartalmazó készítmények a legalkalmasabbak. – A kíméletes, arctejes tisztítás után vitaminos kezelések jöhetnek szóba: az A-vitamin sejtmegújító, a C-vitamin feltölti a bőrt energiával, az E-vitamin öregedésgátló hatású. A gépi kezelések közül a bőrvasaló hőterápiás kezelés lehet jó, amikor először felmelegítjük a bőrt 40 fokra 3 percig, majd visszahűtjük 18 fokra 1 perc alatt. Így a meleg hatására a hatóanyagok gyorsan a bőrbe jutnak, de a hideg összehúzó hatására ott is maradnak. Az iontoforézis és az ultrahangos kezelés egymás utáni alkalmazása szintén hatásos. Ekkor vízben és utána zsírban oldódó hatóanyagokat juttatunk a bőrbe. S nem utolsó sorban alga tartalmú, feszesítő maszkokat használunk, melyek sok értékes ásványi anyagot tartalmaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában