olvasóink szokásai

2017.12.20. 15:06

Így karácsonyoztok Ti, a feol.hu olvasói!

Mind feol.hu-n, mind Facebookon találkozhattak olvasóink szavazásokkal az elmúlt hetekben, melyekben arra voltunk kíváncsiak, milyen szokásokat, hagyományokat tartanak. Lássuk az eredményeket!

Tringli Alexa

Kérdéseink négy témakört érintettek, az ünnepi készülődésben elfogyasztott ételekre-italokra voltunk kíváncsiak, az igazi vagy műfenyő helyzete volt fontos, és természetesen a Reszkessetek, betörők sem maradhatott ki. A negyedik téma pedig nem más, mint a fehér karácsony.

Elsőként azt a szavazást tettük közzé, miszerint idén is „lesz-e Kevin” a tévében, vagy sem. Olvasóink túlnyomó többsége szerint elképzelhetetlen lenne a karácsony a Reszkessetek, betörők filmek nélkül.

A karácsonyfával kapcsolatos kérdéseink között szerepelt, hogy igazi vagy műfenyő fogja díszíteni Olvasóink lakását. 65-35 %-os arányban az igazi fenyő volt a döntő, ami bár sok bosszúsággal és szúrós tűlevéllel jár, az illata és a hangulata miatt még mindig jobban kedveljük, mint a praktikusabb műfenyőt.

Forrás: Pixabay

Második kérdésünk arra vonatkozott, csillag vagy csúcsdísz illik olvasóink fenyőjének tetejére. 76%-a a 41 szavazónak csúcsdíszt tesz a fájára, 24%-uk pedig csillagot.

A karácsony elmaradhatatlan velejárója a szaloncukor. Következő szavazásunkban a zselés versus marcipános között kellett olvasóinknak döntenie. Az eredmény nem volt meglepő. még mindig a klasszikus zselés íz viszi a pálmát, a beérkezett szavazatok 75%-a gondolja így.

Forrás: Pixabay

A számunkra is meglepő eredményt azonban a forralt bor vagy forró tea kérdése hozta. Arra számítottunk, hogy toronymagasan nyer a forralt bor, hiszen amennyi ízű, színű és illatú melengető szeszes ital készül a karácsonyi vásárokon, nehéz nekik ellenállni. Azonban igen szoros eredmény jött létre az 51 szavazatból; 43-57%-kal végül a tea nyert!

Forrás: pixabay

Végül nem hagyhattuk ki azt sem, hogy milyen karácsonyra számítotok az idén. Három opciót adtunk meg; sáros, vizes időt, fagyos, de nem havas időt, és persze a fehér, behavazott tájat. 66-an válaszoltatok, sáros időre 25-en számítotok, fagyos, de nem havasra 24-en, és fehér karácsonyban 17-en bizakodtok.

Összefoglalva úgy tűnik, hogy a zselés szaloncukrot és a forró teát szeretik olvasóink, a műfenyőt még mindig lepipálja az igazi, illatos, szúrós fenyő, nem olyan fontos a fehér karácsony, és hogy nincs karácsony Kevin nélkül olvasóink számára sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában