Sajtó és tanulás

2017.11.25. 13:20

Megvalósulóban egy gyermekkori álom

Gyermekkori vágyaim közé tartozott mindig is, hogy szerezzek egy elektromos gitárt, és ez a közelmúltban megvalósult.

FMH

A gitározás úgy keltette fel a figyelmemet, hogy rácsodálkoztam, egy ilyen „kis” hangszerrel mennyiféle hang és kombináció kivitelezhető. Elkezdtem hallgatni régebbi rock zenéket. Legfőképpen a Guns N’ Roses nevű rock együttes gitárosának Slash-nek a stílusa tetszett meg, mert nagyon jól bánik ezzel a „műszerrel”. Valamint kedvenceim közé tartozik, az említésre méltó Eddie Van Halen virtuóz, aki a gitárjára szerelt tremolo karnak (ami a hangok megszakítását és erősítését teszi lehetővé) a mestere, és persze felkeltette figyelmemet az elektromos gitárok, és a gitárok királyának nevezhető Jimmy Hendrix is.

A végső döntést amiatt hoztam meg, hogy átmentem az egyik barátomhoz, akinek van egy basszus gitárja, és elkezdtem rajta játszani, s mondhatni: egészen belejöttem. De mivel én nagyobb kihívást akartam, ezért egy 6 húros, rendes elektromos gitárt vettem. Ezzel gyakoroltam egy kis ideig, majd váltottam egy kicsivel komolyabbra, mert ezen megtalálható a szövegben már említett tremolo kar, és sok viszonylatban többet tud, mint az első gitárom. A gitározáshoz még nélkülözhetetlen volt egy erősítő, valamint a tökéletes hangzás érdekében egy torzító pedál, ami a hangszer hangzását képes torzítással elváltoztatni, ezzel befolyásolva a hangzási élményt.

Kisebb összejövetelek is szoktak lenni baráti társaságban, vagy a basszus gitáros barátommal játszunk, néha a testvéremmel is zenélek, valamint az iskolámban minden évben megrendezett Széchenyi Napokon lévő zene szobát is meglátogattam, ahol sok tehetséges megszállottal és remek hangszerekkel találkoztam. Még sokat kell gyakorolnom, hogy jól menjen a játék, de szeretnék ezzel foglalkozni. Nem bántam meg, hogy belekezdtem ebbe a tevékenységbe, mert miközben pengetem a húrokat, el tudok lazulni és ki tudok kapcsolódni, valamint néha nagyon jól esik egy fáradt nap után csak úgy zenélgetni egyet.

Gácsligeti Viktor 12.E Széchenyi szakgimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában