pihenés

2017.11.17. 08:00

Miért fontos a jó matrac? (x)

Tapasztalhatjuk magunkon, hogy egy fárasztó nap után nincs is jobb annál, ha egy kényelmes ágyra fekhetünk le és reggel kipihenten ébredünk fel. Kialusszuk fáradtságunkat és lendülettel tudunk belekezdeni a következő napba.

Forrás: pixabay.com

Nos, ha nem kényelmes a fekhelyünk, ezáltal nem tudjuk megfelelően kipihenni magunkat, az sajnos az egész életünket tönkre teheti. Minden egyes nap nyúzottan, fáradtan ébredünk és ezért sokszor feszültek is vagyunk. A pihentető alvás alapeleme a megfelelő fekhely, a megfelelő matrac kiválasztása.

Az biztos, hogy egy kényelmes és gerincet megfelelően alátámasztó matrac és az általa biztosított megfelelő mennyiségű és minőségű alvás jobbá teszi az ember életminőségét ( Milyen matracot vegyek? ). Egy kényelmetlen fekhely, nagyon sok kárt tehet az ember szervezetében, ilyen például a derék és hátfájás, folyamatos fáradtságérzet és álmosság.

De egy rossz matrac komolyabb problémákat is okozhat, például, ha ilyen matracon fekszünk hosszú távon, akkor hajlamosabbak lestünk a magas vérnyomásra, a szív és érrendszeri megbetegedésekre, ingerültek és agresszívebbek lehetünk.

Sokszor az ember, csak arra lesz figyelmes, hogy hetek, hónapok óta levert, fáj minden porcikája és fáradtan ébred reggel. Sem minőségi, sem megfelelő mennyiségű alvást nem kínál egy rossz matrac, hiszen álmunkba is folyamatosan mocorgunk, helyezkedünk, hogy kényelmesebb pozíciót találjunk magunknak. Először talán eszünkbe se juthat, hogy a matraccal van a gond. Pedig, ha a rossz matracot lecseréljük egy jó minőségűre, garantáltan minden hasonló panaszunk megszűnik, egyik napról a másikra.

Egy rossz matrac után egy minőségi matracon egész éjjel a mennyországban érezhetjük magunkat, reggel pedig jókedvűen, boldogan és kipihenve ébredhetünk. Eltűnik a feszültség, az idegesség és a stressz. Így nem csak az éjszakáinkat, de a napjainkat is szebbé teszi egy kényelmes és jó matrac.

A sok találgatás mellett, hogy milyen is a jó matrac, 2003-ban napvilágot látott egy tanulmány, mely azt mutatja be, hogy a legegészségesebb matrac az, amelyik félkemény, hiszen, ha ezen alszunk, akkor garantáltan el tudjuk kerülni a derék és a hátfájást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában