Civil Nap

2023.09.12. 12:22

A civilek kezdik, a Magna Cum Laude zárja a napot a Zichy ligetben szombaton (videó)

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Civil Napot a Zichy ligetben, ahol az idén több mint hetven fehérvári civil szervezet mutatkozik be a széles közönségnek.

Borsányi Bea

Pisch Norbert (b) és Molnár Tamás a Zichy ligetben kihelyezett programtábla mellett beszélt a szombati napról

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A székesfehérvári egyesületek és civil szervezetek közötti kapocs erősítése, a civil szervezetek munkájának, elkötelezettségeinek bemutatása a célja a minden év őszén, az Art összefogásában szerveződő napnak, amelyet évek óta a Zichy ligetben tartanak. A hétvégén esedékes rendezvényről tartottak kedd délelőtt sajtótájékoztatót a helyszínen.

- A rendezvény az idén rendhagyó módon kicsit más keretek közé került, miután a város önkormányzata felkérést kapott Novák Katalin, köztársasági elnöktől, legyen a Civil nap kiegészítő rendezvénye a hétvégén esedékes Demográfiai Csúcs elnevezésű programnak, amelyet Budapesten a Szépművészeti Múzeumban tartanak – mondta bevezetésként Molnár Tamás, környezetvédelmi és civil tanácsnok. Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke hozzátette, idén minden eddiginél több, 71 civil szervezet vesz részt a rendezvényen, ami mindenképpen rekordnak számít, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a rendszeres résztvevők közül vannak, akik az idén nem lesznek ott a Zichy ligetben a hétvégén. 

A Civil Nap programjai – amelyek között kicsik és nagyok is találhatnak kedvükre valót - szombaton reggel 9 órakor kezdődnek és délután 3 órakor zárulnak. A Zichy liget Fő utca felé eső végén felállított színpadon délelőtt a civil szervezetek bemutatkozó produkcióit nézheti meg a közönség. A gyerekeket arcfestéssel és légvárral várják, de Andi bohóc is a ligetben lesz a délelőtt folyamán. A délutáni program, már a Demográfiai Csúcs jegyében, 15 órakor a Bakony Népzenei Együttes gyermekműsorával indul és 16 órakor a Kákics Zenekar gyermekműsorával folytatódik. Roy és Ádám 18 órakor lép fel, őket 19 órakor a fehérvári Zabos Regina követi. A nap utolsó eseménye, a Magna Cum Laude koncert, 20 órakor kezdődik a Zichy ligetben. A programok díjmentesek! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!