Kézilabda-BL

2024.03.08. 12:00

Új szín vagy magyar kudarc a Veszprém–Szeged BL-rangadó?

Egymással játszik a Veszprém és a Szeged a negyeddöntőbe jutásért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az utolsó csoportfordulóban a Veszprém is kikapott, méghozzá házigazdaként 30-28-ra a címvédő német SC Magdeburgtól a csoportkör utolsó fordulójában. A bakonyi klub másodedzője, Gulyás Péter szerint nem történt tragédia, a hosszabb utat választották, és nagy meccset vár az ősi rivális ellen.

MW

Mike Ulrich Jensen, a Telekom Veszprém kapusa véd a Veszprém Arénában 2024. március 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Nem sikerült a Veszprémnek győzelemmel zárnia a BL-csoportkört. A magyar bajnoki címvédő csütörtök este 30–28-ra kikapott a címvédő Magdeburgtól, így a B csoport harmadik helyén végzett. A Veszprém sem jutott be tehát egyenesen a negyeddöntőbe, és a legjobb nyolc közé jutásért az A csoportban hatodik Szegeddel mérkőzik meg. Ez mindenképpen kuriózum, de kudarcnak is tekinthetjük, hogy az utolsó körben mindkét magyar csapat kikapott, így nem kerülték el az egymás elleni meccset.

A Telekom Veszprém játékosai és szurkolói a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 14. fordulójában játszott Telekom Veszprém - SC Magdeburg mérkőzés után a Veszprém Arénában 2024. március 7-én
Fotó: Bodnár Boglárka / Forrás: MTI

A mérkőzést követően a magyar bajnokcsapat korábbi kézilabdázója és jelenlegi másodedzője, Gulyás Péter beszélt a német csapat ellen elkövetett hibákról és a Szeged elleni örökrangadóról a Magyar Nemzetnek.

Nem működött a támadás

Támadásban egy kicsit lazább játékra lett volna szükségünk, túl görcsösek, feszesek voltunk, ez okozta azt, hogy a Magdeburg a második félidőben végig vezetett. Védekezésben nagyon jók voltunk, amire felhívtuk a figyelmet, azt szépen betartotta a csapat, rengeteget ütköztek a fiúk, viszont a támadásból vesztett labdáinkból gyorsan kontrázott az ellenfél

– kezdte értékelését Gulyás Péter.

A veszprémieknek tíz győzelmük között ott van a csoportgyőztes Barcelona és a címvédő Magdeburg idegenben megszerzett „skalpja” is, ám mindezek mellett négy vereség is becsúszott. 

Szerettünk volna másodikok lenni és elkerülni azt, hogy játszanunk kelljen a következő körben, hiszen az Európa-bajnokság után, az olimpiai selejtező előtt álló játékosok így is túlterheltek, de ezt az utat választottuk, ezen kell továbbmennünk

mondta el a veszprémiek edzője.

Örökrangadó a Tisza-partiak ellen

A Veszprém–Szeged csat győztesére a dán Aalborg HB várhat majd a negyeddöntőben, a Veszprém másodedzője szerint azonban még nem szabad ezen gondolkozniuk, mert a Szeged nagyon jó csapat, amely kiváló ellenfeleket győzött le hazai pályán a BL csoportkörében.

Kevesen tudják, hogy milyen hőfokú mérkőzésekkel jár majd a Szeged és a Veszprém párharca, a Bajnokok Ligája-meccsek megszokott szépsége alighanem háttérbe szorul. A Veszprém–Szeged örökrangadó, aminek teljesen más hangulata van. Nagyon nehéz meccs lesz, pláne úgy, hogy a Szeged kiváló kézilabdát játszik

jelentette ki Gulyás Péter.

A magyaros BL-párharc két mérkőzésen dől majd el, a meccseket március végén és április elején, még ismeretlen időpontban rendezik.

B csoport:

Telekom Veszprém–SC Magdeburg (német) 28–30 (14–14)

A csoport:

Paris Saint-Germain (francia)–OTP Bank-Pick Szeged 37–33 (15–14)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában