Lila-fehér rangadó

2024.02.17. 17:16

Kecskemét: győztek a lilák az Újpest ellen

A tavaly ezüstérmes Kecskemét hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott a bennmaradásért küzdő Újpest FC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának első szombati mérkőzésén.

Lukács korai góljával tartotta otthon a három pontot a Kecskemét

Forrás: Facebook / Kecskeméti TE

Fotó: Reti Attila

A fővárosiak így nyeretlenek maradtak Kecskeméten az élvonalban, ugyanis négy döntetlen mellett ez volt az ötödik vereségük. Mészöly Géza vezetőedző a múlt heti győztes bemutatkozása után elszenvedte első vereségét harmadik újpesti ciklusa során.

A Kecskemét nyerte a lila-fehér csapatok meccsét az Újpest ellen
Fotó: Reti Attila / Forrás: Kecskeméti TI / Facebook

Gyors lila gól

A lila-fehér csapatok mérkőzése gyors kecskeméti góllal indult, ugyanis 

a századik élvonalbeli találkozóján futballozó Banó-Szabó remek kiugratásából Lukács talált az újpesti kapuba.

A kapott gól után fokozatosan átvették az irányítást a vendégek, és bár a játék többnyire a hazai térfélen zajlott, helyzetek mégsem alakultak ki. A szorításból kiszabaduló Kecskemét viszont majdnem megduplázta az előnyét, Májer csavarása a bal kapufán csattant. A szünet előtti 15 perc kemény belépőkkel tarkított, fordulatos küzdelemmel telt, valamelyest a hazai akciók voltak veszélyesebbek, de egy ízben Varga Bencének is védenie kellett.

Kiengedett a Kecskemét, de büntetőből sem büntetett az Újpest

A térfélcserét követően a fővárosiak kettős cserével próbáltak frissíteni, jobban is kezdték a második félidőt, de büntetőből sem sikerült egyenlíteniük, mert Mörschel középre tartó tizenegyesébe lábbal belekapott a balra vetődő Varga, a labda így a keresztlécre pattant. Lendületben maradt az Újpest, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de Varga sorozatos védései rendre megakadályozták a gólt. Az utolsó 25 percre a Kecskemét valamelyest rendezte sorait, a vendégek mezőnyfölénye így is megmaradt, de a hazai védelem már kevesebb lövést engedett, ha mégis szükség volt Vargára, akkor a kapus eszén továbbra sem tudtak túljárni. A hajrában a hazaiaknak is volt lehetőségük, hogy eldöntsék az összecsapást, a vendégeknek is az egyenlítéshez, de újabb gól nem született, így az Újpest pont nélkül távozott Kecskemétről. 

OTP Bank Liga, 21. forduló 

Kecskeméti TE – Újpest FC 1-0 (1-0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 4368 néző, v.: Karakó
Gólszerző: Lukács (3.)
Sárga lap: Szabó A. (41.), Vágó (65.), Zeke (81.), illetve Mörschel (16.), Pauljevic (37.), Banai (77.), Ljujic (93.)

Kecskemét: Varga Be. - Szabó A., Belényesi, Katona L. - Májer (Iyinbor, 88.), Vágó, Helmich (Derekas, 64.), Zeke - Szűcs K. - Lukács, Banó-Szabó (Pálinkás, 71.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Anculasz (Doka, a szünetben), Koburi, Fehér - Simon K. (Ambrose, a szünetben), Radosevic (Ljujic, 61.), Keita, Mörschel (Sasere, 61.) - Ganea (Tajti, 72.), Csoboth

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-2 (1-1)
Mezőkövesd, v.: Berke
Gólszerzők: Drazic (3., 11-esből), illetve Filipovic (28.), Cipetic (57.)
Sárga lap: Lukic (35.), Szalai (88.), illetve Ötvös (83.)

Mezőkövesd: Kovácsik - Szivacski, Lukic, Beriasvili, Vajda - Cseke (Szalai, 73.), Gomis (Brtan, 61.) - Samperio (Molnár, 61.), Cseri (Da. Babunszki, 61.), Bőle (Hedlund, 73.) - Drazic

Kisvárda: Petkovic - Lippai, Jovicic, Ötvös - Navratil, Cipetic (Makowski, 89.), Matic, Nikolov (Lucas, 85.), Körmendi - Filipovic (Ilievski, 66.), Mesanovic (Balogh, 65.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában