Labdarúgás

2023.11.24. 22:21

Kiütötte a Diósgyőrt, élre ugrott a Paks (videó)

A Paks 4-1-es győzelmet aratott a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így – ha csak ideiglenesen is – átvette a vezetést a tabellán.

MW

Bognár György csapata még nem kapott ki az idei bajnokságban és vezeti az OTP Bank Liga tabelláját

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Paks ritkán látható körülmények között döntötte el a három pont sorsát az első félidőben: Hahn a találkozó elején véletlenül fejbe rúgta a vendégek kapusát, Ogyincovot, a hálóőr így olyan ökölvívóra hasonlított, aki komoly ütést kapott, ennek ellenére nem kért cserét.

Az „ütés” – azaz rúgás – viszont nem múlt el nyomtalanul, ugyanis néhány perccel később Ogyincov borzalmasan jött ki egy beadásra, majd egy távoli lövésről maradt le, így kétgólos előnyre tett szert a Paks.

A kapust végül lecserélték, de helyettesét is gyorsan felavatta a hazai együttes, amely ezzel a szünetig el is döntötte a három pont sorsát.

A fordulás után néhány perccel büntetőből szépített a Diósgyőr, amelynek cserekapusa, Sentic is beütötte a fejét a kapufába, amikor a 66. percben Könyves emelését védte óriási bravúrral visszafutás közben.

A folytatásban próbálkozott a Diósgyőr, de a paksiak végleg lezárták a mérkőzést a csereként pályára lépő Haraszti és Hahn gyönyörű, kettő a kettő ellen végigvitt akciójával. Bognár György vezetőedző együttese sikerével a mezőnyben egyedüliként őrzi hazai veretlenségét.

OTP Bank Liga, 14. forduló 

Paksi FC-Diósgyőri VTK 4-1 (3-0)
Paks, 1712 néző, v.: Pintér
Gólszerzők: Könyves (12.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), illetve Pozeg Vancas (53., 11-esből)
Sárga lap: Szatmári Cs. (45+2.), Szélpál (73.), illetve Vallejo (57.)
Paksi FC: szappanos (Simon B., 84.) - Szélpál, Kinyik, Szabó J. - Kovács K., Windecker (Horváth K., 51.), Papp K., Mezei, Osváth - Hahn (Pesti Z., 84.), Könyves (Haraszti, 70.)
Diósgyőri VTK: Ogyincov (Sentic, 23.) - Szatmári Cs., Csorbadzsijszki, Vallejo - Lukács (Pernambuco, a szünetben), Franchu (Bokros, a szünetben), Holdampf (Bényei, 71.), Pozeg Vancas, Stephen - Edomwonyi, Acolaste (Kampecisz, 75.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában