kivívtuk a tiszteletet

2017.09.12. 13:36

Hanga bízik a tartós, jó szereplésben

A magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Hanga Ádám nagyon jó élményekkel gazdagodott az Európa-bajnokságon, és reméli, hogy ez a jövőre nézve pozitív hatással lesz a hazai kosárlabdára.

Az immár a Barcelona kötelékébe tartozó kosaras elmondta, hogy teljesítették azokat az elvárásokat, amiket kitűztek maguk elé az Eb-re vonatkozóan. Hozták azokat a meccseket, amiket meg kellett nyerniük, és sikerült a legjobb tizenhat közé jutniuk – derül ki a Nemzeti Sport interjújából.

Nagyon büszke vagyok a csapatra. Remélem, ez csak valaminek a kezdete, és nem csupán fellángolás. Bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó Eb, amelyen részt vehettünk” – fogalmazott Hanga.

Mint mondja, nagyon büszke a csapattagokra, öröm volt néznie Ruják András vagy Perl Zoli játékat a szerbek elleni összecsapáson. Meglátása szerint, ha évről évre sikerülne nagyobb tornákon és klasszisok ellen szerepelni a magyar játékosoknak, az hatalmas lökést adna itthon a sportágnak.

Elárulta, rengeteg gratulációt kaptak, mindenkit meglepett a válogatott jó szereplése.

A legjobb kifejezés, hogy kivívtuk a tiszteletet – ez számomra óriási szó. A mezőnyben rengeteg olyan játékos szerepelt, akivel együtt játszottam vagy ellenfelem volt, jólesett, hogy ők elismerték a teljesítményünket. Boldog vagyok, hogy így tudtuk képviselni a hazánkat” – említette a csapatkapitány.

A héten induló barcelonai kalandról megjegyezte, hogy nagyon izgatott a jövőt illetően, szívesen pihenne egy kicsit, de ennek majd később jön el az ideje.

(Borítókép: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában