Kulisszatitkok

2023.12.20. 14:17

Reklám és megszakítás nélkül lesz látható karácsonykor a Tündérkert című magyar sorozat (videó)

A Tündérkertet a nézők négy napon keresztül (december 26–29-én) 21 órától láthatják majd a Dunán.

MW

A Bethlen Gábort alakító Bokor Barna, Madarász Isti rendező, a Báthory Erzsébetet alakító Szamosi Zsófia és A Nagy András hajdúgenerálist alakító Pál "Deszka" Attila (b-j) a Tündérkert történelmi filmsorozat első két epizódjának premiervetítése előtti kerekasztal-beszélgetésen a szatmárnémeti könyvhéten az Iparos Otthon Kulturális Központban 2023. október 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Gábor

Karácsonyi meglepetéssel készül a tévénézőknek a Megafilm Service és az MTVA: 

december 26-tól dupla epizódokkal ismétlik a Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első kötetéből készült, nyolcrészes, szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozatot

- írja a Magyar Nemzet.

Íme, néhány kulisszatitok az újra a Duna műsorán látható sorozatról:

  • Szamosi Zsófia külső átalakulása Báthory Erzsébetté napi 2-2,5 óráig tartott. A színésznő nagyon élvezte, hogy egy idegen, sötét hajú nő nézett vissza rá a tükörből.
  • Bár Nagy Andrásnak a történet szerint egy hűséges lova volt, azt őt alakító Pál D. Attila a forgatás alatt három fekete lovon is ült: Ezredes, Karlosz és Holló „játszotta” a hajdúgenerális lovát.
  • Intimitáskoordinátor is dolgozott a színészekkel, akitől azt is megtanulták, hogy mi a különbség a simogató bőrérintés, a szenvedélyes húsérintés vagy az erőszakosan markoló csontérintés között.
  • Báthory Gábor szerepére az utolsó pillanatban találták meg az alkotók Katona Péter Dánielt, aki – amint azt a nézői visszajelzések is igazolják – remek választás volt.
  • Eredetileg a körmönfont Bánffy Dénes nem volt lovas karakter, de az alkotók vitézebb figurának ábrázolták, ugyanis az őt alakító Kálloy Molnár Péter kiváló lovas: az idei Nemzeti Vágtán a Tündérkert lovas felvonulást is a színész vezette.
  • Báthory Erzsébet föld alatti ispotályát a kőbányai pincerendszerben vették fel, de mégis érezhető a korabeli erdélyi tér hangulata, ugyanis a padlómintába az erdélyi fa álmenyezetek struktúráját építették.
  • A Tündérkert főcímdala telefonos csengőhangként is letölthető a film hivatalos oldaláról. 
  • A nyolc epizód a forgatókönyve összesen 381 oldal volt, 95 forgatási nap alatt 170 órányi felvett nyersanyag született.
  • A korhű fegyverek mellett negyven olyan kard is készült, amelyet a szereplők sohasem használtak, ugyanis ezek a jelmezhez tartozó kellékek voltak.
  • A Bárthory Erzsébet hűséges szolgáját, Kelement játszó Elek Ferencnek „bevarrták” a szemét a maszkmesterek: az arcán lévő forradásokat úgy alakították ki, hogy az egyik szemét teljesen eltüntették.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában