Művészet és játék

2020.07.04. 07:54

Fiatal képzőművészek munkáiból nyílt kiállítás

Több mint 20 fiatal képzőművész kiállítása nyílt meg a szentendrei MANK Galériában, amely a fiatal művészek számára kiírt pályázat eredményét mutatja be.

A Művészet és játék című tárlat tematikája a művészet és a játék kapcsolatának fogalmi találkozásából adódó reflexiók kibontása – olvasható a MANK tájékoztatójában.

A galéria 35 év alatti fiatal képzőművészek számára kiírt pályázatára száznegyvenegy pályamű érkezett. A kvalitásos pályaművek közül a legkülönbözőbb médiumokkal megfogalmazott játékasszociációk mellett hagyományos és digitális technikáz ötvöző alkotások lesznek láthatók. Ilyenek például Benedek Tom, Benkő Lilla, Körössy-Khalyll Levente, Szabó Kristóf – KristofLab munkái. A tárlaton olyan interaktív installációk is szerepelnek, mint Gosztola Kitti, Kádár Emese és Szabó Kristóf – KristofLab friss, aktuális társadalmi problémákkal foglalkozó művei, amelyek az irónia eszközével hatnak még erősebben a nézőkre.

Egyes, a pályázási lehetőség időszaka alatt elkészített vagy átalakított munkákon – mint Balogh Kristóf, Csapó Júlia, Éliás Tamás, Jakab Borbála Róza és Karai Klaudia esetében – erősen érezhető a járvány idején sokak számára nehezen megélt bezártság.

Az augusztus 2-ig nyitva tartó kiállítás Almásy Ivor, Balogh Kristóf, Benedek Tom, Benkő Lilla, Csapó Júlia, Éliás Tamás, Garamvölgyi Gábor, Gosztola Kitti, Horváth Csilla, Kádár Emese, Karai Klaudia, Kotormán Ábel, Körössy-Khalyll Levente, Nádas Eszter, Jagicza Patrícia, Jakab Borbála Róza, Juhász Nóra, Papp Szilvia Vivi, Szabó Kristó – KristofLab, Sztruhár Zsuzsa alkotásai mutatja be.

A MANK kiemelt célkitűzése, hogy a fiatal generációk számára a kor kihívásainak megfelelő megjelenést biztosítson, törekvéseikben támogassa őket.

A társaság immár másodízben olyan fiatal képzőművészeknek biztosít bemutatkozási lehetőséget a szentendrei MANK Galériában, akik lendületükkel, tehetségükkel már most kiemelkedő alkotásokat tudhatnak maguk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában