Krimi

2024.05.26. 19:23

Megtalálták a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát

Olivér holttestét vasárnap délután adta vissza a Duna.

MW

Fotó: BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság / Facebook

Vasárnap délután megtalálták a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát – írta Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

Olivér holttestét vasárnap, gyereknapon adta vissza a Duna Szigetújfalunál.

 

 

Olivér a hatodik áldozata a május 18-án történt balesetnek, amelyben egy szállodahajó üközött egy kishajóval a Dunán Verőcénél.

A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestét találták meg. Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége pénteken.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét „a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. 

Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában