Krimi

2024.02.16. 07:05

Udvari WC-ből mentettek ki egy újszülöttet a tűzoltók: csak a kis keze látszott ki

Újszülött kisfiút mentettek egy udvari vécéből a tűzoltók csütörtök este a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kisújszálláson – közölte a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság a honlapján.

Illusztráció: Shutterstock

A tájékoztatás szerint egy nő udvari vécében szülte meg gyermekét csütörtök este, az újszülött a megszületése után a vécébe esett. 

Ebben a WC-ben találták meg a babát
Fotó: Daróczi Erzsébet / szoljon.hu

A tűzoltók a vécét megbontották és körülbelül egy méter mélyről mentették ki a kisfiút. Azonnal átjárható légutat biztosítottak az újszülöttnek, majd átadták a mentőknek. Az anyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállították kórházba - olvasható a közleményben.

A keze kilátszott, úgy húzták ki a megbontott udvari illemhelyből az újszülöttet a kisújszállási önkormányzati tűzoltók. Nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy nem küzdöttek hiába, a csecsemő életben volt, és a légutak kitisztítása után azonnal fel is sírt – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közösségi oldalán az esetről.

Czókoly Viktorián, a kisújszállási tűzoltók parancsnoka azt mondta, melegíteni is kellett a fejlett, csaknem négykilós babát, akiben a tűzoltók számára is meglepő, elképesztő életerő volt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t pénteken arról tájékoztatta, hogy emberölés kísérletének gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség - írták.

A szoljon.hu pénteken ellátogatott a helyszínre, egy romos, elhanyagolt házhoz, amelyben több család is él.

A helyiek megdöbbentek a történteken, bár eleinte nem nagyon akartak nyilatkozni, végül néhányan mégis megszólaltak a megdöbbentő riportban. 

Egy asszony azt mondta a portálnak, látták a mentőt, de nem tudták, mi történt. Egy másik nő hozzátette, szerinte egy anyát nem visz rá a lélek ilyesmire, és csak remélni tudja, hogy nem szándékosan hagyta ott kisbabáját.

Fotó: Daróczi Erzsébet / szoljon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában