Krimi

2024.01.19. 05:53

Jobbnál jobb kifogásokkal csaltak ki 25 milliót egy pápai nőtől

Egy internetes csaló 25 millió forintot csalt ki egy Pápa környéki kistelepülésen élő nőtől különböző indokokkal 2022 decemberétől egy év alatt – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pixel-Shot

Azt írták, hogy a nő az egyik közösségimédia-felületen ismerkedett meg a férfival, akivel személyesen soha nem találkozott.

2022 decemberében egy levélben a férfi azt állította, hogy autója Angliából hazafelé tartva Németországban meghibásodott, és sürgősen pénzre lenne szüksége a javításhoz. A férfi a szervizre 250 ezer forint kölcsönt kért, melyet a sértett el is utalt abban a hiszemben, hogy azt később visszakapja.

A visszafizetés helyett csak újabb kérések érkeztek, aminek a nő eleget is tett. 

Közben a saját pénze elfogyott, ezért csak kölcsönkért pénzből és nyugdíjpénztári megtakarításának visszaváltásából tudta teljesíteni az utalásokat. 

A sértett egy év alatt 25 millió forintot küldött a férfinak, és végül családtagjának kérésére tett feljelentést – ismertette a rendőrség.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában