Krimi

2023.08.08. 05:00

Nyolcezerért adott egy használt bugyit az internetes csaló

Álnéven ismerkedett, erotikus képeket kért, majd azokkal zsarolta a férfiakat.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Összesen 17 rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádolja a Hatvani Járási Ügyészség azt az 55 éves nőt, aki sorozatban megtévesztett még 2020-ban több embert a virtuális térben.

A Zala vármegyei illetőségű, munkanélküli vádlott bizonyos weboldalakon álprofilokat hozott létre, amelyek felhasználásával erotikus tartalmú társkereső csoportokban ismerkedett, és intim fényképeket kért férfiaktól. Ezután azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a fotókat vagy a korábban folytatott üzenetváltásukat, ha a sértettek nem utalnak át számára különböző pénzösszegeket. 

Emellett hirdetési oldalakon is regisztrált, amelyeken például fehérneműket kínált eladásra anélkül, hogy szándékában állt volna azokat leszállítani. Megtörtént az is, hogy az asszony egy zárt csoportban, álnevet használva, mint segítő személy a valódi önmagát pártfogoltként mutatta be, olyannak, mint aki sürgős anyagi segítségre szorul – írja Magyarország Ügyészsége közleményében. 

Erre hivatkozással adományokat és kölcsönöket kért a saját bankszámlájára, és miután azokat megkapta, elérhetetlenné vált.

Ez utóbbi csalások révén a nő több mint egymillió forint jogtalan haszonra tett szert. A fehérneműk látszólagos eladása kapcsán csupán néhány tízezer forinthoz jutott, bár volt olyan vásárlója, aki 8000 forintot fizetett egyetlen használt bugyiért, amelyet sohasem kapott meg. 

Az intim fotókkal kapcsolatos fenyegetések ugyancsak milliós nagyságrendű kárt okoztak a megzsarolt áldozatoknak.

A járási ügyészség az elkövetőt üzletszerűen és részben folytatólagosan elkövetett csalással, valamint zsarolással és pénzmosással vádolja. A vádhatóság indítványozta, hogy a bíróság – beismerés esetén – az előkészítő ülésen ítélje 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra, illetve rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában