Ünnepi készülődés

2023.12.10. 05:15

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa - ezekre érdemes figyelni

Vannak a lakásban olyan helyek, ahová kifejezetten nem ajánlott felállítani a karácsonyfát.

MW

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jacob Lund

Sokan már december első napjaiban elkezdik feldíszíteni a lakásukat vagy akár már a karácsonyfájukat is felállítják. A Bors a Daily Star cikke alapján összegyűjtötte, mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy elkerüljük az ünnepekkor előforduló baleseteket.

Warren Kinloch, a Bathroom Deal szakértője elárulta, melyik az a három hely a lakásban, ahová soha nem szabad karácsonyfát tenni - írják.

Fürdőszoba

Egy karácsonyfa elhelyezése a fürdőszobában, akár dekorációs céllal is, vonzó lehetőségnek tűnhet, különösen akkor, ha az otthon más részein korlátozott a hely. Ez azonban számos potenciális veszélyt rejt magában, például a fürdőszoba nedves és nyirkos környezete gyorsan kiszáríthatja a fát, ez pedig gyúlékonnyá teheti azt.

Radiátor vagy fűtőtest mellett

A fűtőtestből vagy radiátorból kiáradó meleg gyorsan kiszáríthatja a karácsonyfát, ismét tűzveszélyessé téve azt. A hő hatására a fa tűi törékennyé válhatnak és könnyen meggyulladhatnak. 

Ajtók és más bejáratok közelében

A karácsonyfa elhelyezése az ajtók és a bejáratok közelében szintén biztonsági kockázatot jelenthet. A fa ágai ugyanis megakadályozhatják a hozzáférést ezekhez a létfontosságú kijáratokhoz, megnehezítve a menekülést vészhelyzet esetén. 

A cikk folytatása ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában