kihívások

2018.11.19. 16:31

Dobó Kata még mindig szörnyen kritikus magával

A színésznő kifejezetten szeret ellentétes szerepeket megformálni.

A Korhatáros szerelemben megformált karaktere egy erős, de igencsak nyers nő, Dobó Kata nem lenne olyan, mint ő – írja az Origo.

„Nagyon szeretem Júliát. Egy színésznőnek mindig öröm, ha ellentétes szerepet formálhat meg. Nyilván van valami belőlem benne, de nem szeretnék olyan lenni, mint ő. A társadalmi konvenciók kevéssé érdeklik, nem szűri meg a gondolatait, amiket kimond. Nagyon kevés emberrel tudunk őszinték lenni, ő viszont bármilyen szituációban elmondja, amit gondol, és nem hiszi, hogy ez bárkit bántana”

– mesélte a szerepről.

Hogy benne marad-e a szerepben a forgatás után egy darabig?

„Nem tapasztalom, de nyilván igen. Játszottam a Halálkeringőben, az egy intenzív és nehéz szerep volt. Hetekig benne voltam, azt mondták akkor a rokonok. Ha 14-16 órákat karakterben vagy, akkor abból nehéz kijönni, de ha a színházban vége a darabnak, akkor megint Kata vagyok, és megyek haza a gyerekemhez.”

A FEM3 Caféban azt is elmondta, hogy szörnyen kritikus önmagával szemben.

„Már közben is érzem... persze más, ha filmet forgatunk, és más a színház, ahol a visszajelzés egyből éri az előadót.”

Dobó Kata első rendezése, a Kölcsönlakás február 14-től látható a mozikban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!