szabályos feltételek

2017.11.21. 18:01

NGM: közös érdek a munkahelyek biztonsága

A munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár kedden egy békéscsabai konferencián hívta fel a figyelmet egy kezdeményezésre.

A munkavállalók biztonságos foglalkoztatása, az emberi élet, a testi épség és az egészség a társadalom és a nemzetgazdaság egyik legfontosabb érdeke, egyben a munkáltató alapvető kötelessége – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára kedden egy békéscsabai munkavédelmi konferencián a minisztérium közleménye szerint.

Simon Attila István kijelentette, hogy az NGM nem a hatóság erejével, hanem partnerségi megállapodással kívánja ösztönözni az önkéntes jogkövetést, a munkavédelmi és a munkajogi előírások betartását.

Az Együttműködés a munkahelyek biztonságáért című partnerségi program ennek megfelelően a biztosítaná a munkavállalók garanciális jogait, elismerné a tisztességes vállalkozásokat, valamint erősíteni kívánja a foglalkoztatás biztonságát és jogszerűségét – tette hozzá.

A partnerek vállalták, hogy az alapvető követelményeket meghaladó mértékben biztosítják az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkakörülményeket és munkafeltételeket, továbbá elzárkóznak az illegális foglakoztatástól, különösen a munkaszerződés nélküli, a bejelentés nélküli, a színlelt szerződéssel megvalósuló, a teljes munkaidős foglalkoztatás esetén részmunkaidős bejelentéssel és a jogellenes munkaerő-kölcsönzéssel történő foglalkoztatástól – mondta az NGM helyettes államtitkára.

A kölcsönös előnyöket biztosító együttműködés továbbra is nyitva áll a munkáltatók előtt – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!