Gazdaság

2016.01.07. 14:32

A huszonkettes csapdája Hantoson

Hantos – A 22-es csapdája, avagy Reszkessetek, betörők! A fejlesztés nyomán a nagy sikerű mozifilmek is eszünkbe juthatnak, de a hantosiak elsősorban nem erre gondolnak.

V. Varga József

A kilencszáznyolcvan lelkes településen, már huszonkét térfigyelő kamera óvja, vigyázza a falut és az ott lakók értékeit, nyugalmát. Amint Fischer József polgármester elmondta: az első hat kamerát még 2013-ban egy vidékfejlesztési pályázat révén tudták beszerezni, a környéken egyedülállóként, rendszámfelismerő rendszerrel. A múlt évben újabb tizennégy, korszerű térfigyelő eszközt állítottak hadrendbe decemberben.

Fischer József polgármester Fotó: a szerző

A huszonkettő végül úgy jött ki, hogy saját erőből további két beltéri kamerát szereltettek fel. A beruházásnak köszönhetően a településre vezető utakat – a földes utakat és Hantos-telepet is beleértve – éber kamerák figyelik éjjel-nappal. A modern technika mellett a bűnmegelőzést szolgálja önkéntes munkájával az időközben megalakult, s jelenleg tizenegy tagot számláló Hantosért Polgárőr Egyesület. A szervezet már egy szolgálati gépkocsival is rendelkezik. Hantoson továbbra is fontosnak ítélik az itt élők egymásra figyelését, valamint a jó kapcsolat ápolását a rendőrséggel mindahhoz, hogy a második film címében említettek elkerüljék ezt a békés kis falut – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!