Gazdaság

2015.11.05. 15:50

Hivatalosan is mesterek: Hatvanhat szakember vette át mesteroklevelét

Székesfehérvár – Tizenegy szakmában hatvanhat szakember vált hivatalosan is mesterré csütörtökön a Fejér Megyei Kormányhivatal Dísztermében.

Laci Patrícia

Szerdán több mint kilencven, csütörtökön pedig hatvanhat szakember vehette át mesteroklevelét a Fejér Megyei Kormányhivatal Dísztermében, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A csütörtöki ünnepséget Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Az átadón megjelent Petrin László is, megyénk kormányhivatalának főigazgatója is, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy mennyi kitartás és szorgalom él a mesteremberekben.

Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára beszédében arra bátorította a mestereket, hogy adják át ismereteiket a fiatalabb generációknak. Emellett a duális szakképzés fontosságáról is beszélt:

– A fiataloknak az általános iskolákban a műveltségüket kell fejleszteni. A szakoktatásnak a szakmák elsajátításáról kell szólnia. Mi továbbra is a duális szakképzés mellett állunk.

Dunai Péter szerint egy jó szakma felér egy diplomával:

– Önök ezekkel a mesterlevelekkel lényegében diplomássá váltak.

Spányi Antal megyés püspök is köszöntötte a szakembereket, aki szerint a jó mester erősíti az országának megbecsülését.

A beszédek után a mesterek letették eskütételüket. Utána minden szakember átvette az oklevelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!