Gazdaság

2014.08.26. 15:07

Székesfehérvárról Komáromba költözik a PCE Paragon Solutions

Székesfehérváron megszüntette termelését a számítógépeket és kommunikációs eszközöket gyártó PCE Paragon Solutions Kft., a termelést a cég komáromi üzemébe költöztették át - mondta el a Foxconn leányvállalatának ügyvezetője kedden, sajtótájékoztatón.

Tálos Péter hozzátette, Székesfehérváron augusztus 15-én állították le a gyártást és augusztus 21-én Komáromban teljes kapacitással kezdtek termelni. A két gyár összeolvadásával a négyszáz fős üzem nyolcszáz fősre bővült és az összevonás kapcsán majd 200 embert vettek fel.

Az ügyvezető elmondta, Székesfehérváron bérelt telephelyen dolgoztak, a komáromi gyárban saját ingatlanban helyezhették el mindkét gyár állományát és a bővülő megrendelések alapján az üzem folyamatos létszámbővítése várható. A gyár számítástechnikai és híradástechnikai alkatrészeket készít a világ vezető márkái számára.

Czunyiné Bertalan Judit, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester üdvözölte a cég döntését és elmondták, hogy a fejlődő vállalkozás komáromi jelenléte segít enyhíteni a Microsoft Nokia gyárának bezárása nyomán keletkezett foglalkoztatási helyzetet.

Molnár Attila ismertette, hogy a város önkormányzata megállapodott a Vértes Volán Zrt.-vel, hogy a műszakváltásokhoz alkalmazkodva szeptember elsejétől módosítják a városi buszok menetrendjét.

Németh Tamás, a közlekedési társaság vezérigazgatója elmondta, két új járatot állítanak üzembe az ipari park kiszolgálására, ezek 106 kilométerrel növelik meg a buszok futásteljesítményét.

A PCE Paragon Solutions Kft. a Foxconn csoport tagja, éves árbevétele 2013-ban elérte a 300 milliárd forintot. A Foxconn dolgozóinak száma világszerte meghaladja a másfél millió főt, a cég 2013-as bevétele 132 milliárd amerikai dollár volt.

A Nokia mobil üzletágát megvásárló Microsoft július 17-én jelentette be, hogy november 30-án bezárja a jó ideje kihasználatlan kapacitásokkal rendelkező komáromi üzemet, ahol Lumia okostelefonokat gyártottak. Az üzem bezárása miatt 1829 ember veszíti el állását, közülük 680 fő szlovák állampolgár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!