Gazdaság

2014.06.15. 12:14

Hamisak a miniszter vádjai! - állítják Kishantoson

Kishantos - A miniszter párközpontnak és tőkés társaságnak nevezte a vidékfejlesztési központot. Egyik sem igaz! - hangsúlyozzák a kishantosiak. Kőkemény diktatúra vesz körül bennünket - állítják határozottan.

V. Varga József

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter parlamenti meghallgatásán „pártközpontnak” és „tőkés társaságnak” nevezte a közjóért önzetlenül tevékenykedő Kishantosi Vidékfejlesztési Központot. Egyik sem igaz! - fejtette ki hét végén a Fejér Megyei Hírlapnak Ács Sándorné, a vidékfejlesztési központ ügyvezetője.

Amint megtudtuk: Kishantos az országos politikába a 2005-ös gazdatüntetésen kapcsolódott be, ahol Ácsné a tárgyaló delegáció tagja volt a gazdák oldalán. Akkor Jakab István személyesen jött el Kishantosra köszönetet mondani. Ettől kezdve az Ángyán József nevével fémjelzett fenntartható vidékfejlesztés érdekében szoros volt az együttműködés a Magosszal és a Fidesszel. Fideszes pártközpont lett volna Kishantos? - firtatta az agrárszakember.

A Fidesz és Kishantos útja 2011 őszétől az állami földek bérleti pályázatai és a földtörvény ügyében vált el. Kishantos maradt az eredeti úton, Orbán Viktor kormánya pedig megmutatva igazi arcát, 180 fokos fordulatot vett. Kishantos „bűne”, hogy ezzel folyamatosan szembesíti a kormányt, például a kielegyenafold honlapon keresztül. Nem tehet mást, mert hazánk jövőjéről, gyerekeink, unokáink sorsáról van szó - tette hozzá Ácsné Éva.

Az Élőlánc Magyarországért nevű ökopártot 2005-ben a fenntarthatóságért dolgozó szakemberek alapították, hogy legyen politikai képviselete ennek a jövőnket biztonságos alapokra helyező, tudományos szemléletnek - mondta el lapunknak a vidékfejlesztési központ ügyvezetője.

Kishantos egyik vezetője, Ács Sándorné alapító elnökségi tagja az Élőláncnak. Ugyanazt a szakmai meggyőződését képviseli az országos politikában, mint Kishantoson. Kishantos azonban szervezetében, gazdálkodásában nincs kapcsolatban az Élőlánc Magyarországért párttal - húzta alá az agrármérnök. Kishantos munkatársai is más-más párttal szimpatizálnak, nem titok, hogy Kishantos másik vezetője, Bolye Ferenc 2010-ben a fideszes Varga Gábornak kampányolt - máig őrzi az emlékül kapott bort.

A pártban való politizálás egyébként állampolgári jog. Ha ezért üldöztetés, a munkahelyül szolgáló cég tönkretétele, az már kőkemény diktatúra - állították Kishantoson. Ha pedig mindez egy szűk érdekcsoportot szolgál, akik „mindent visznek”, akkor ez olyan jelenség, melyre a magyar nyelv még nem alkotott szót. Minden szó túl szelíd kifejezés arra, amikor az államapparátust használják a közvagyon megrablására, az állampolgárok ellenében - hangsúlyozták Kishantoson.

A másik Kishantos elleni hamis vád, hogy „tőkés társaság” lenne. Ha van szervezet Magyarországon, ami nem tőkés társaság, az Kishantos. A jogász végzettségű miniszternek pontosan tudnia kell, hogy a non-profit kft. olyan jogi forma, mely azt jelenti, hogy senki nem vesz ki profitot a cégből, hanem azt a fejlesztésekre, a közhasznú tevékenységre fordítják - emelte ki a vidékfejlesztési központ ügyvezetője.

Ha viszont már szóba hozta a tőkés társaságokat, akkor beszéljen azokról, akik 2001-ben a „piszkos privatizációval” ingyen szereztek meg milliárdos cégeket, több tízezer hektár állami föld bérleti jogával - folytatta Ácsné Éva. Nem titok, hogy Kishantos kivégzése mögött is egy ilyen cég áll - vélekedett.

És akkor már beszéljen arról is Fazekas, hogy az az államtitkár, aki ezt az államnak sok tízmilliárdos kárt okozó privatizációt levezényelte, éppen most tér vissza ismét államtitkárként a hazai politikába - tette hozzá végül Ács Sándorné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!